perjantai 7. marraskuuta 2014

Ensilumi

Eilen illalla alkoi lumisade. Huolestuneena mietittiin, että onko se jo seuraavana päivänä sulanut pois. Ei onneksi ollut. Tänään aamulla lapset olivat pihalla lumiukonrakennuspuuhissa jo puoli seitsemän aikaan. Koulun jälkeen pihalla puuhattiin koko iltapäivä ja ilta. Pitkin hampain tultiin sisälle syömään. Aika monet märät rukkaset, pipot, housut, takit ja sukat roikkuvat nyt siellä täällä kuivamassa. Kissat kävivät aamun ja aamupäivän aikaan katsastamassa pihaa useaan kertaan. Osa innostui lumesta ja osa oli järkyttynyt. Yksi jätti jopa aamu-ulkoilut väliin. Iltapäivällä houkuteltiin sekin pihalle silakoiden avulla. Nähtiin yksi auto pellolla ja useita peruuttamassa tai liukumassa erästä sohjoista mäkeä alaspäin. Pulkat, kelkat, lumikolat ja lapiot on kaivettu yksi kerrallaan esiin. Piha on täynnä ukkoja ja linnoja ynnä muita erilaisia rakennelmia.

Ensilumen sataminen on joka vuosi yhtä jännittävää.

 


4 kommenttia:

 1. Ensilumi on kaunista - peittää kaiken ylimääräisen ja valkoinen sinällään antaa levollisen tunnun.
  Ja pienillä on ollut todella hyvä ulkoilupäivä!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin ensilumi ihastutti ja kauhistutti. Alma oli aivan ihmeissään minne laittaa tassunsa kun alla oleva maa vain upottaa. Ja tassuut kastuu, ei yhtään kivaa. Ensilumien päivät on niitä kun lapsia ei tarvitse pihalle houkutella :)

  VastaaPoista
 3. No ei ole tarvinnut houkutella! Sinne ne painelee vähän väliä. Meillä noi pikkukissat näyttää jo tottuneen tilanteeseen ja ovat ulkona vanhaan malliin. Mutta meilläkin on tuo Alma :) Vanha kettu tietää kun lumi tulee ja majoittuu sohvan nurkkaan koko talveksi. No, kyllä sekin ulos menee, mutta onpa lyhenyneet ulmoilukertojen pituudet.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)