sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Joulunavaus

Marraskuun ekat viikot ovat täyttyneet kaikenlaisista menoista. Ja ensi viikko näyttää olevan oikein supertäysi. Siksi odotukset tälle viikonlopulle ja aikatauluttomuudelle olivat kovin korkeat. Mies oli Toivon kanssa sudenpentujen leirillä ja minä kotona kahdestaan Tyynen kanssa. Kaksi yötä. Piti ommella takkia, neuloa lapasta, tehdä vähän joulukalenteriaskarteluja ja virkata peittoa. No, ainoastaan perjantai-iltana neuloin vähän lapasta. Lauantaina kävin Tyynen kanssa kaupungilla, jonka jälkeen surffailin nettipuotien sivuilla. Illalla katsottiin perinteisesti Avara luonto -ohjelma paukkumaissia popsien ja sen jälkeen nukkumaan. Itsekin nukahdin ennen puolta kymmentä. Tämä aamu menikin siivotessa ja kohta jo haettiinkin pojat kotiin. Ei tullut käsityöviikonloppua, vaikka niin etukäteen kuvittelin. Taisi olla aivan liian hiljaista siihen, että olisin pystynyt keskittymään käsitöihin.

Ainoa toteutunut etukäteissuunnitelma oli joulukoristeiden esille kaivaminen. Lahden seudulla näytti olevan jos jonkinlaista joulunavausta tänä viikonloppuna, niin mekin sitten avattiin oma joulu laittamalla kynttelikkö, tontut ja vähän muutakin esille. Muita valoja on jo ollutkin pitkään, mutta kynttelikkö on sen verran jouluinen, että se otettiin esille vasta nyt. Joulukukka piti myös ostaa kaupunkireissulla, mutta ajoin ajatuksissani kukkakaupan ohi, enkä enää viitsinyt palata. Tyydytään nyt alkuun tuohon ikihyasinttiin ja joulukuusiin. Jospa sen kukan saisi hankittua ensi viikolla. Vielä jäi joulukoristelaatikkoon kaikenlaista pientä, joita voi sitten laitella myöhemmin.

Ehkä käsitöidenkin tekeminenkin onnistuu jälleen, kun on normaali arkimeteli päällä.
4 kommenttia:

 1. Kauniita joulukoristeluita! Minä vasta laittelin olohuoneen pöydän siihen malliin, että kynttilät pääsevät edukseen, mutta muita koristeita en ole vielä laitellut. Joulukausi kyllä avattiin homejuustopiparien ja glögin avulla lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homejuustopiparit ja glögi...mumsmums! Pitää itsekin korkata glögipullo :)

   Poista
 2. Oliko kiva leiri?
  Kysyy vanha partiolainen

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)