sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Huppari ja hameOmpelukurssin satoa jälleen. Kumpikin vaatekappale on ommeltu kotona, mutta kaavat piirsin kurssilla, joten sen takia kurssisatoa. Kaavat on lehdestä Ottobre 5/2014.

Hupparin puuvillatrikoo on ostettu huhtikuussa lapsimessuilta. Sitä oli metri ja ohjeen mukaan tähän olisi tarvittu kangasta muistaakseni 1,7 metriä. Joutui pikkuisen soveltamaan. Hihat on tehty kahdesta osasta ja kapeammat kuin kaavassa, huppua lyhensin kymmenisen senttiä, miehustaa kavensin ja lyhensin. Olisin mieluusti tehnyt tästä pidemmän, mutta koska halusin sen juuri tuosta mopokankaasta, oli tyydyttävä tähän. Ja ihan sopiva siitä tuli kaikista lyhennyksistä ja kavennuksista huolimatta. Tykkkään. On päällä tälläkin hetkellä.

Hame on jotain Eurokankaan palalaarin vuosikertakangasta. Kangaspala oli reilu, mutta siinä oli niin paljon värivirheitä ja reikiä, joten sain hameen palat siitä juuri ja juuri leikattua. Valuva kangas oli hankala leikattava, mutta onneksi kaava antoi paljon anteeksi. Hameesta tuli ihan käyttökelpoinen, vaikka kuminauhavyötärön kanssa tuleekin paksu olo.

Näppäilin kuvat itse, joten ne ovat osuneet kuvattavaan kohteeseen vaihtelevalla menestyksellä. Tosin muutaman epäonnistuneemman otoksen jätin pois. Kuten sen, missä kuvassa näkyi pelkkä pöytä.

Kävin torstaina reumatologilla ja sain yhden kortisonipiikin etusormeen. Olikin tosi tehokas perjantai kortisonin vaikutuksen takia. Harmittaa, että vaikutus jäi tällä kertaa vain yhteen päivään. Koska tänä iltana on luvassa kalenterin täyttämistä eikä kortisoni enää vaikuta, olen valmistautunut valvomiseen juomalla energiajuomaa. Toivottavasti tehoaa. Huomenna aukeaa myös blogin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Melkoisen huonolla etukäteisvalmistautumisella korkataan tämän vuoden kalenteri, mutta ideoita ja ajatuksia sentään löytyy, kunhan vain ehdin ne toteuttaa.

2 kommenttia:

 1. Odotan uteliaana joulukalenterin avauksia.
  Mopoilemaan ei pääse kuin vasta ensi kesänä - en suosittele talviliikuntaa mopolla ;) Huppari voi olla innottamassa kevättä kohti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari viikkoa sitten otettiin mopo pois rekisteristä. Vuoden päästä vasta ajellaan.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)