maanantai 29. kesäkuuta 2015

Avoimilla puutarhoilla

Eilen, Avoimien puutarhojen päivänä, kävin ystävän kanssa tutustumassa kolmeen avoinna olevaan puutarhaan. Parasta oli kierrellä puutarhoja samanhenkisen ystävän kanssa ja olla koko päivän ihan puutarhoissa. Parasta oli myös nähdä kauniita puutarhoja ja saada niistä hyviä ideoita. Ja parasta oli myös se, että aurinko paistoi koko päivän. Kahvit ja pullat ekalla puutarhalla maistuivat auringossa pihalla ihan parhaalta. Aivan mahtava päivä.

Kierroksella oli mukava huomata, että kynnys osallistua itse oman puutarhan kanssa tähän tapahtumaan, madaltui hurjasti. Aiemmin olen käynyt ja lehdestä lukenut ja tutustunut sellaisiin pihoihin, jotka ovat rakentuneet isolla budjetilla ja koneilla. Ja ovat olleet hurjan suoraviivaisia ja istutusalueet tarkasti rajattuja ja akileijatkin kasvaneet omissa ryhmissään, eikä karkulaisia ole ollut missään. Piharakenteita on paljon ja kaikki suuria, kalliita, reippaita ja raikkaita. Tällä tutustumisella nähtiin puutarhoja, joissa on tehty itse käsin, ei ollut mitään mahtipontista ja oli myös niitä rikkaruohoja. Aivan ihanaa.

Ensi vuonna avoimet puutarhat järjestetään elokuussa. Ehkä silloin. Ainakin siihen mennessä pitää saada puuliiteri valmiiksi. Ja taapelipinot hävitettyä takapihalta. Ja ruoho kylvettyä taapelipinojen paikalle. Ja ruusuportti pitää saada tehtyä talon kulmalle. Ja betonilaatikko on saatava valettua talon nurkalle köynnöstä varten. Ja olihan vielä jotain muutakin. Mutta elokuuhun mennessä jopa minä hidas hämäläinen ehdin kaivamaan myyntitaimia ja jopa purkittaa ne. Ja leipoa pullaa kahvin kanssa myytäväksi. Vielä pitää keksiä, mitä muuta pientä voisi myydä siinä ohessa. Ehkä jotain pientä puutarhakirpputoria voisi pitää. Voi veljet. Melkein jo odotan ensi kesää.

6 kommenttia:

 1. Mekin kävimme tutustumassa puutarhaan, mutta vain yhdellä, ohikulkumatkalla peliin.
  Ajattelin, että olisitpa osallistunut - kivempaa olisi ollut teillä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos seurasta, oli yksi kesän mukavimmista päivistä :)

  VastaaPoista
 3. Mukavalta kuulostava reissu ja ihania ostoksia sinulla tuolla edellisessä postauksessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Reissu oli tosiaan mukava. Mulla on jo hurjasti suunnitelmia ja ajatuksia ensi vuoden avoimiin kun nyt olen jo miltei varma, että avaan oman puutarhan.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)