tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kurjenpolvet

Kurjenpolvet ovat yksi suurimmista suosikkikasveista puutarhassa. Peittäviä, hyvin leviäviä, kauniita ja helppohoitoisia. Tykkään. Pikaisesti laskin, että meiltä löytyy noin kymmenen erilaista ja olihan niitä vähän enemmänkin. Kävin kuvaamassa kaikki. Jokainen ei vielä kuki, joten pitää ottaa uusintakuvat kun kaikissa on kukat.

Etupihalla kasvaa tuoksukurjenpolvi Spessart.Toisaalla kasvaa toisen värinen tuoksukurjenpolvi.Etupihalta humalan seasta löytyy viime kesänä Ruotsista ostettu kirjavalehtinen Lilac ice. Nuppu sieltä näyttää löytyvän, joten kukintaa voi jo odottaa tänä kesänä.Omenapuun alla kasvaa neidonkurjenpolvi. Samasta paikasta pitäisi löytyä dalmatiankurjenpolvi, mutta eihän siellä mitään ollut.Metrin korkuinen valkoinen kurjenpolvi on minulle täysin mysteeri. En muista sellaista hankkineeni, taimi on kai tullut jonkun muun kasvin mukana. Tai sitten olen sen hankkinut joskus jonkun syksyn taimialesta, ne ostot meinaavat unohtua usein. Tämä on levinnyt hyvin siementämällä ja koko istutusalue on täynnä kaunista valkoista pilveä.Ojan reunalla pitkospuiden vieressä leviää innokkaasti peittokurjenpolvi. Kukkia tulossa myöhemmin.Viime kesänä jostain ostettu kurjenpolvi, jonka nimi ei ole tiedossa. Eikä näköjään vielä edes kuki. Nuppuja sentään löytyy.Yksi istutusalue onkin varattu melkein pelkästään kurjenpolville. Tai no on siinä kaikkea muutakin, mutta eniten näitä. Loput kuvat sieltä. Ensin joku tuntematon peittokurjenpolvi, joka kukkii myöhemmin.Tummalehtinen kurjenpolvi Espresso.Ystävältä saatu tuntematon suurikukkainen kurjenpolvi.Espanjankurjenpolvi Wargrave pink kukkii sekin vähän myöhemmin.Midnight reiter on istutettu viime kesänä ja sekin kukkii kohtaa ekaa kertaa.Nyppykurjenpolvi alkaa olla jo kukintansa loppupuolella.Kurjenpolvi Mayflower on levinnyt reippaasti siementämällä.Jopa niin innokkaasti, että osa siementaimista on valkoisia.

4 kommenttia:

 1. taisin saada sulta tuota Mayflower-kurjenpolvea, mukana tuli valkoistakin ja voi juku kun olin onnellinen :) Kurjenpolvet ovat ihastuttavia kasveja. Olen vasta nyt oppinut että lajikkeita on uskomattoman paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä oli ja olisko ollut tuota korkeaa valkoistakin. Sitä kyllä saa myös jos haluat. Mulla on myös vähän hakusessa tämä lajikemäärä. Olen joskus ostanut jonkun uuden, mitä sitten jo olikin. Ihan en aina muista mitä jo itsellä on :) Mutta verikurjenpolvea ei ole. On sitä ollut, mutta aikanaan salaojaremontti hävitti sen.

   Poista
 2. Noiden siemeniä oliis mukava saada - kylväisin mökille jonnekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan kurjenpolven siemeniä vielä kerännyt, mutta voin ottaa syksyllä talteen :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)