sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Onnistunut juhannus

Hiukan jouduttiin muuttamaan juhannussuunnitelmia taudin takia. Mökillä oli tarkoitus olla kaksi yötä, mutta oltiinkin vain yksi. Olihan se tyhjää parempi.

Juhannusaattona lepäilin kuistilla pipo korvilla kääriytyneenä täkkiin ja neuloin kesäsukkia kohmeisilla sormilla. Mies grillasi ja luki. Lapset leikkivät pihalla ja rannassa. Kuunneltiin vanhaa radiota sen verran kovalla, että saatiin aikaiseksi kovemmat äänet kuin naapurimökeillä. Eli oli ihan tavallista.

Sää oli hiukan viileä, aurinko kyllä pari kertaa pilkahteli pilvien raosta. Hyttysiä ei ollut.


 


Juhannuspäivänä tuli aamulla koko aamupäivän kestänyt sadekuuro. Pystyin jo juomaan aamukahvia melkein viikon tauon jälkeen. Kaivoin kotiin tuliaisiksi kurjenmiekkaa ja pari akileijaa. Mies istutti kuusiaitaa. Lapset ampuilivat meitä vesipyssyillä.

Lähdettiin mökiltä retkeilemään Kouvolaan Tykkimäelle. Kouvolassa paistoi aurinko ja oli suorastaan kuumaa. Tykkimäellä oli vähän ihmisiä. Minnekään laitteeseen ei tarvinnut jonottaa. Jäätelökioskille ei tarvinut jonottaa. Limukojulle ei tarvinut jonottaa. Monissa laitteissa lapset ajelivat ihan yksin tai kaksin. Oli kiva päivä. Ensi kerralla minäkin ostan rannekkeen.


 

 

6 kommenttia:

 1. Hyvä, kun ei ihan pilalle mennyt taudin takia koko juhannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi. Ihan kaikki ei vielä maistu, mutta onneksi sentään kahvi :)

   Poista
 2. Me oltiin viikko sitten Tykkimäellä ja silloinkin sattui päivä jolloin ei tarvinnut jonotella vaikka sää oli mitä kaunein. Nyt on muutamana vuonna todettu että kesäkuun alku on paras aika kiertää huvipuistoja, silloin väkeä on vähiten.

  Onneksi tauti ei vienyt koko juhannusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuu on kyllä kumma kuukausi, suomalaiset eivät liiku. Heinäkuussa kaikki paikat täyttyvät. Ja onneksi sentään olin jonkinlaisessa kunnossa, ettei ihan mennyt koko viikko tärviölle.

   Poista
  2. Pohdimme asiaa siskon kanssa ja totesimme, että alkukesästä ei ole vielä lomia ja lomarahoja, siksi puistoissa on vähän väkeä :)

   Poista
  3. Totta, perinteisestihän suomalainen lomailee heinäkuussa.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)