maanantai 8. kesäkuuta 2015

Opesukat

Jo hyvissä ajoin toukokuussa sain valmiiksi perussukat. Nämä on neulottu 2½ puikoilla Katia Taiga sukkalangasta ja hatusta vedetty langankulutus on suunnilleen 70 g. Saattoi mennä enemmänkin. Lanka on kyllästetty aloeveeralla ja oli mukavaa neulottavaa.

Sukat neuloin ekaluokan opelle kevätmuistamiseksi. Olin ajatellut, että ope saa sukat kuudennen luokan keväällä, mutta koska hän jäi nyt eläkkeelle, tulikin opesukanneulonta ajankohtaiseksi pikkuisen aikaisemmin.

Tavissukat tavishuonolla neulekäsialalla. Kun annettiin opelle sukkapakettia, pyysin, ettei hän antaisi näille kouluarvosanaa. Lupasi olla arvostelematta.

Itse olin ala-asteella tosi surkea neuloja. Eikä käsiala tai nopeus ole parantunut iän myötä. Innostusta sentään on, toisin kuin koululaisena. Sukkia sain koulussa valmiiksi vain yhden kappaleen kahden sentin varrella. Sukat olivat väriltään sinapinruskeat - saman väriset kuin näiden sukkien sinapinruskea raita. Siihen kahden sentin varteen sain mahtumaan yhden tummanvihreän raidan, joka sekin on samaa sävyä kuin näissä sukissa on tuo tummanvihreä. En muista enää minälaisen arvosanan siitä sukasta sain, mutta tuskin kiitettävää. Hyvää arvosanaa ei näistäkään sukista lohkeaisi. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen ja eiköhän nämä käyttöön pääse.

 
 

8 kommenttia:

 1. Aivan varmasti pääsevät käyttöön. Nyt sinun pitää ruveta suunnittelemaan uudelle opelle 6. luokan keväällä annettavia sukkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin pitää. Jos ne tekisi jo nyt, ei tulisi mitään viime hetken paniikkia :)

   Poista
 2. Perussukille on aina käyttöä, aivan ihanan väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Eipä ole itselle tehdyistääkään sukista jäänyt yhdetkään pitämättä. Ei edes inhokkiväriset. Tykkään langasta. Sitä jäi sen verran, että saa joihinkin jämäsukkiin kivaa sävyä.

   Poista
 3. Kivan väriset sukat - ja lankakin mukavaa. Kun saan tietää, millaisia pienet haluavat, voin alkaa neuloa heille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kivat. Olisin voinut pitää vaikka itse :) Tilaan nalle-paksuudesta pojalle siniset ja tytölle keltaiset. Jos ei just tollasia sävyjä löyty, käy ihan mikä tahansa muukin :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)