tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kukkia ja mullankärräystyömaa

Olin jotenkin kuvitellut, että kuvaan tänä kesänä joka ikisen kukkivan kukan meidän pihalta ja laitan kuvat tänne. En vain oikein taida pysyä perässä kukinnassa, saati sitten muista mistä olen ottanut kuvia tai mitä kuvia olen jo julkaissut. Joten pistän kukkivista kuvia aina kun muistan ja toivon, etten laita samoja kuvia usein.

Tällä hetkellä kukkivat edelleen erilaiset esikot. Ja vihdoinkin kokonaan on auennut tänä vuonna Türista ostettu esikkokaunokainen 'Francesca'. Toivottavasti se selviää talvesta ja ilahduttaa vielä ensi kesänäkin. Esikoiden lisäksi on sammalleimut avaamassa ja avanneetkin osan kukistaan. Kuvassa oma suosikki 'Candy stripes'.

Perennoiden lisäksi pihatien reuna kukkii valkoisena. Kukassa on nyt yhtaikaa luumu, pilvikirsikka, päärynä ja norjanangervo.

Ja niissä parissa paikassa, minne lemmikki on päässyt leviämään, on nyt ihastuttava vaaleansininen tai vaaleanpunainen matto.

Silti kaipaisin pihalle enemmän näin touko-kesäkuun vaihteessa kukkivia perennoja. Piha näyttää jotenkin turhan tyhjältä ja tylsältä. Kun vain keksisin mitä kukkia.
 


Kävin ostamassa muutaman uuden peennan ystävän puutarhakirppikseltä. Mukaan tarttui vaahtera-angervo, villipurjo, julianesikko, etelänruusujuuri, perhosorvokki, kerrottu valkovuokko ja oli siinä ostoskassissa muutakin, mutta nimet jo unohtuneet. Kasvien lisäksi meille kotiutui kastelukannu ja pari purkkia.Istuttamaan en ole ostoksia vielä ehtinyt ja syy siihen löytyy mullankärräystyömaalta. Tontin itäreunalta oli pakko kaataa pois kaksi isoa puuta: vaahtera ja kuusi, sekä yksi pikkukuusi. Vaahteraa epäilin lahoksi siinä kasvavien kääpien perusteella ja oikeassa olin - puu oli toisesta paksusta haarastaan aivan pehmeä. Kuusi puolestaan oli kasvanut rumaksi ja toispuoleiseksi ja etenkin talvella näytti kamalalta. Vaahteran mies kaatoi itse, kuusen kanssa saatiin avuksi kaivinkone. Puut on nyt kaadettu ja kannot osittain poistettu. Toissapäivänä saatiin naapurin pellolta paikalle multakuorma, jota pitää levitellä. Multaa näyttää olevan sen verran reilusti, että sitä saa kärräillä toiseenkin paikkaan tuosta.

Kovin on avaraa ja valoisaa tuossa puutarhan ennen melkein pimeimmässä kohdassa. Harmittaa kovasti se vaahteran kohtalo. Kaksi tammea  ja koivu siihen jäi ja mielummin toinen tammista olisi saanut olla laho. Nyt oli kuitenkin näin ja sen kanssa on elettävä.

Minulla on jo viime syksyn alennusmyynneistä ostettu tuohon paikkaan muutama pensas ja on siihen tarkoitus pari pikkupuutakin istuttaa, ettei naapurin etupiha ole ihan koko ajan näössä. Eipä siinä mitään, naapuria on ihan kiva kytätä, mutta olisi muutakin tekemistä.

4 kommenttia:

 1. "Candy Stripes" on ihana, ostin sen tänä keväänä Honkkarista. Luulin kyllä ostaneeni syysleimun :D Mutta olipa mieluinen vahinko.
  En minäkään enää muista sunnuntain hankintojen nimiä, kuvassa näkyvä leveälehtinen oli joku salvia, mahtoiko olla pensassalvia? Mutta sen ihanan valkokukkaisen laukan nimeä en enää muista. Ja nyt harmittaa etten ostanut enempää ppäivänliljoja.

  VastaaPoista
 2. Salvia se oli! Kiitos. Laukan nimi meni multa myös ohi ja yksi kasvi vain tyrkättiin käteen ohi kulkiessa, siitä ei aavistustakaan. Saattaa olla joku lilja juurista päätellen. Lauantaina sitten kartutat päivänliljasaalista :)

  VastaaPoista
 3. Surullista vaahteran kohtalo, mutta aika aikansa kutakin ja kenties tilalle sitten tulee jotakin muuta ihanaa:) Mikä näyttely sinulla siellä pihallasi onkaan. Kiitos kierroksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtera kyllä harmitti, mutta tilalle on tosiaan tulossa kaikenlaista muuta kivaa. Ja uusi vaahterakin on jo toisella puolella pihaa kasvamassa :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)