torstai 19. tammikuuta 2017

Neulevihko

Neulevihko - tuiki tärkeä pieni esine, jonne kirjaan tietoja neuleista, joita haluan tehdä, keskeneräisistä neuleista, langankulutuksista tai ihan mitä vaan muuta neulomiseen tai virkkaamiseen liittyvää.

Langan nimen, koska heitän vyötteet aina heti paperinkeräykseen kun otan langan käyttöön. Puikon tai koukun numeron, sillä joskus voi just samoja puikkoja joutua lainaamaan muuhun työhön eikä sitten enää muista millä sitä neuletta tai virkkausta tuli tehtyä. Ja vielä ohjeenkin linkin tai lehden numeron, koska nekin saattavat pitkään kesken olevissa kadota. Tai jos teen oman ohjeen mukaan, kirjaan luotujen silmukoiden määrät tai muuta tietoa, mitä saattaa neuleen edetessä tarvita.

Jatkuvasti tulee vastaan joku kiva ohje, jota haluaisi kokeilla. Erityisen kivat ohjeet tulostan, hankin, ostan ja  kirjoitan muistiin neulevihkooni, että tämä seuraavaksi. To do -lista vihkossa onkin se kaikkein pisin. Joskus viivailen yli sieltä sellaisia, joita en varmaan koskaan ehkä aloitakaan. Tai olen unohtanut, että mikähän tämä nyt olikaan.

Tärkeä vihko, jonka häviäminen olisi maailmanluokan onnettomuus.Tällä hetkellä puikoilla on lapaset, jotka valmistuvat luultavasti tällä viikolla. Pääsen viivaamaan vihkosta yli keskeneräisten kohdalta pitsilapaset ja lisäämään langankulutuksen sille kuuluvalle kohdalle. Näiden lapasten kohdalla täytyy sen verran sanoa, että vihkosta on apua silloin, kun sinne muistaa merkitä oikeat tiedot ja etenkin päivittää, jos joku oleellinen tieto, vaikka puikkojen koko, on vaihtunut. Näiden kanssa kävi pieni moka juuri sen takia, kun olin unohtanut. Siitä sitten lisää, kunhan saan nämä ensin valmiiksi. Näitä ongelmiahan ei ole niillä, jotka aloittavat työn ja lopettavat sen hetikohta, viimeistään kuukauden sisällä. Minulla saattaa valmistua lapanen illassa - ja toinen pari sille vuoden päästä. Siinä ajassa ehtii kyllä hyvin unohtamaan kaiken oleellisen tiedon.Tehtävien listalta otan seuraavaksi puikoille lasten pipot. Teen näitä yhtäaikaa, koska on kiva antaa kummallekin yhtäaikaa valmiit myssyt. Näistä tulee helpot telkkarineuleet.Perjantaina alkaa Ystävänpäiväsukat 2017 KAL, josta en ole vielä kirjannut vihkooni mitään tietoja. Olen ilmoittautunut tähän, vaikka edelliset KAL-sukat ovat vielä kesken. Ja jotka kyllä todennäköisesti puran, motivaatio niiden valmiiksi saamiseen on miinuksen puolella.

Langat sukkiin on valittu, vaikka tässä vielä tuli viime hetken ajatus ottaa siihen pari muutakin väriä lisää. Ensi viikolla olen jo paljon viisaampi siitä, että teenkö sukat kolmella värillä vai tuleeko siihen vielä musta hevonen mukaan.

6 kommenttia:

 1. Hauska vihkonen. (: Miulla tarvetta tuommoiselle olisi lähinnä juurikin kivojen mallien puolesta. Ravelryssa tallentelen kivat mallit sinne "kirjastoon" mutta emmää sieltä aina jaksa käyä kattelemassa... Kunnon to do -lista ois kyllä hyvä. Paperilla semmoinen on tälle vuodelle, mutta vihko ois turvallisempi. :D Ei katoaisi ehkä niin helposti. Ja huomista odotellaan kovasti täälläkin, vaikka vielä vähän arvon värien kanssa! Ehkä se on ensin kokeiltava ja katsotaan sitten, menevätkö vaihtoon. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihko kyllä pysyy tallessa. Aina ei vaan muista siihen laittaa kaikkea muistiin :D

   Poista
 2. Olisi hyvä olla minullakin, mutta tuulesta temmattua on, että täyttäisin sitä säännöllisesti. Nyt pitää vain musitella, mitähän lankaa tuo oli jne. ja blokata, mikäli mahdollsita valmsi työ -jos sen sitten joksun blogista löytäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos vuoden tai kaksi on joku työ ollut kesken, ei sitä lankaa tosiaan enää muista. Vaikka eipä niillä niin kamalasti väliä ole. Vihkossa tärkein osuus on todo-listalla :D

   Poista
 3. Herkulliset värit tulossa. Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Kävin jo haasteen katsomassa, vastaan myös ajan kanssa. Pikkasen ollut hiljaista mulla tämä blogien lukeminen tai kirjoittaminen viikon ajan :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)