sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Ystävänpäiväsukat ja lankalaatikko

Kuten jo aiemmin kirjoitin, lähdin mukaan yhteisneulomaan ystävänpäiväsukkia. Sukista on Facebook-ryhmä Ystävänpäiväsukat KAL, jossa julkaistaan joka päivä pätkä sukkien ohjetta välillä 20.1. - olikohan se 10.2. Ryhmässä on vajaa 10 000 jäsentä, tietenkään kaikki eivät sukkia neulo, mutta aika moni kuitenkin. Sen voi huomata jo siitä, että langanohjaimet ovat loppuneet monessa paikassa, samoin Alkon myyjät tietävät, että pullokasseja ostetaan langoille.Sukat ovat tällä hetkellä melkein ajan tasalla, ovat olleet ekaa viikonloppua lukuun ottamatta koko ajan. Tai no yhden kuvion jätin väliin ja sävelsin omiani, jotka seuraavana päivänä purin ja tein kiltisti ohjeen mukaan. Tietty pienin muutoksin.

Olen näiden sukkien neulomisen aikana hankkinut pari uutta lisävarustetta. Ensiksi langanohjaimen, jonka avulla tuo kirjoneuleen neulominen sujuu yhtä nopeasti kuin pelkän yksivärisen. Yli 15 vuotta sitten neuloin pelkästään kirjoneuleita, sen jälkeen en ole niitä tehnyt. Silloin ei tuollaisesta langanohjaimesta ollut minkäänlaista tietoakaan ja täytyy sanoa, että ainakin minulla se nopeuttaa hurjasti tuota touhua.  Aluksi tein itselleni ohjaimen sormuksesta pillinpätkien ja teipin avulla. Sekin toimi, mutta ostin kuitenkin oikean ohjaimen, joka on varmaan kestävämpi kuin repsottavat pillit. Samalla langanohjaimenostokerralla ostoskoriin tarttui myös lankaa ja puikot. Se siitä päätöksestä olla ostamatta lisää lankaa.

Nuo puikotkin ovat ihan uutta mallia: Prymin ergonomiset pyöreäpäiset. Pakko päästä testaamaan niitä pian. Pitää varmaan tänään aloitella lapasia tai sukkia. 
Toinen uusi varuste on pitkään etsinnässä ollut leipälaatikko. Pari kertaa olen nettikirpparilla tuohon malliin törmännyt, mutta aina ne ovat menneet sivu suun. Tällä kertaa sain ostettua ja vielä kivan värisenkin. Tätä olen etsinyt just lankalaatikoksi. Ja nyt näiden sukkien ja monen lankakerän kanssa tämä on tosi kätevä säilytin. Siis sellaista rumaa Alkon kassiahan ei meille tule.Tämän päivän helpot kuviot on jo tehty. Onneksi on noita keskeneräisiä, mistä voi illalla jatkaa. Pipo ja lapaset nyt ekana jonossa. Sitten pitää vielä aloittaa huivia tuosta tuoreesta langasta. Mutta tässä välillä käydään synttärikahvilla.

6 kommenttia:

 1. Tuollaisista puikoista en ole ennen kuullutkaan! Täytyypä ehkä tutustua, kiinnostuin. Ihanan värikkäät ystikset sulla tulossa! <3 Ja tuo leipälaatikko on tosi söpö ja ihanan keltainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näin niistä mainoksen lankakaupan fb-sivuilla ja ostin heti pois kun tuli asiaa sinne. Siis sitä lankaohjainasiaa :)

   Toi leipälaatikko on kyllä kiva, vielä tekis mieli ostaa toinenkin ja varmaan ostankin jos vastaan tulee. Turkoosi olis kiva.

   Poista
 2. Minullekin ihan uudenlaiset puikot. Sukat on fantastisen hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puikot ihan viimeisintä huutoa ovatkin :) Ja kiitos...tuskin maltan odottaa, että saan sukat jalkaan.

   Poista
 3. voi, miten kivannäköistä. Langanohjain minulle aivan uusi tuttavuus - miten sitä käytetään -sormeen? Ja puikoistakaan en ole kuullut mitään. Tullen katsomaan!
  Pitsijapalmikosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, langanohjain on etusormessa, tosi näppärä apuväline. Puikot on ihan uutta mallia, ei varmaan vielä ihan joka paikassa edes myynnissä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)