maanantai 2. tammikuuta 2017

Neulomismietteitä ja keskeneräisiä

Vuoden vaihtuminen saa aina innostumaan keskeneräisten neuleiden inventoimisesta ja suunnittelemaan tulevia käsitöitä. Lankainventaariota en alkanut tekemään. Lankaa on paljon ja koko ajan sitä tulee jostain lisää.

Hetken jo suunnittelin, että lupaan olla ostamatta tänä vuonna uutta lankaa. Mutta. Vuosi on pitkä aika. Ja ihan missä kohtaa vuotta vain, saatan törmätä sellaiseen ohjeeseen, johon ei omista varastoista löydy lankaa. Eli ei tällaisia lupauksia. Mutta jos vaikka lupaisi sen, että lankaa ostan vain kun on todellinen tarve. Ei näin: 'Onpas kivaa lankaa, taidan ostaa ja tehdä joskus lapaset.' Vaan näin: 'Pitää tehdä pipo just nyt eikä ole sopivaa lankaa, menenpäs ostamaan.' Todennäköisesti käy näin: 'Ihanaa lankaa, sitä on pakko ostaa, en tiedä mitä siitä teen, mutta sitä on pakko saada.'

Keskeneräisiä neuleita ja virkkauksia on jonkin verran, en ala niitä tässä kaikkia luettelemaan. Vain ne, joita on tarkoitus tehdä tammikuun aikana. Tai ainakin lähimmän puolen vuoden sisällä.

Ihan ensin ne kolme neuletta, jotka on tarkoitus saada valmiiksi ennen kuin aloitan yhtään uutta. Kahta olen tässä viime päivinä tehnytkin ja voi jopa olla niin, että tällä viikolla on jotain jo valmiina. Puikoilla on iltaisin ollut sukat ja huivi. Huivista ei montaa kerrosta enää puutu, se luultavasti valmistuu ensin.Kolmanneksi valitsin myös sellaisen neuleen, joka on jo pitkällä eli lapaset. Eli kun nämä kolme työtä on valmiina, voin aloittaa uusia. Tämä lupaus luultavasti tulee pidettyä.Ja sitten niitä lankoja, jotka polttelevat puikoille päästäkseen. Näistä langoista on tarkoitus tulla kolme pipoa, lapaset ja sukat. Näiden lisäksi olen löytänyt yhden huiviohjeen ja pari kirjoneuletta, jotka haluan saada puikoille mahdollisimman pian. Eli kun kolme keskeneräistä valmistuu, on tilalla kohta kahdeksan kesken olevaa.Sitten on vielä tämä joulupukin tuoma lankavyyhti, joka olisi myös kiva saada työn alle. Olen samasta langasta tehnyt aikaisemmin pipon, nyt voisi kokeilla jotain muuta.Kaiken tämän lisäksi on sitten vielä nämä. Keskeneräiset neuletakit. Näitähän on siis yhteensä kolme, mutta ajattelin, että jospa näistä kahdesta saisin toisen edes tänä vuonna valmiiksi. Ongelmana on vain se, etten tiedä kumpaa haluan enemmän. Ehkä teen kumpaakin.Tässä nämä vuoden alun neulesuunnitelmat. Mutta koska uusia ideoita tupsahtelee jatkuvasti jostakin, voi olla, että jo helmikuussa on ihan eri suunnitelmat. Jännittävä neuletalvi luvassa. 

2 kommenttia:

 1. Neulominen on mukavaa ja nuo ihanat langat!
  Jämälankakorin sisältöä yrittelen hävitellä, vaan on ylen pieniä nöttösiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just jämälankoja tänään käyttelin pois.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)