perjantai 27. tammikuuta 2017

Pokemonsynttärit

Viime viikonloppuna juhlittiin eskarilaisen seiskavuotissynttäreitä. Lauantaina tuvassa heilui 15 lasta ja sunnuntaina sukulaisia ja ystäviä.

Tyttö halusi pokepallokakun ja siitä sitten muotoutui koko synttärien teema. Hiukan askarreltiin jotain etukäteen, aika paljon jäi myös tekemättä. Olin suunnitellut lihapullien lipuiksi tulostettuja pokepallokuvia. Unohdin tulostamisen ja pullat syötiin ilman lippuja. Piti käydä ostamassa pokemonkortteja kortinheittokisaan, mutta auto hajosi ja kauppareissut tehtiin kävellen lähikauppaan, jossa ei kortteja ollut. Muutenkin auton hajoaminen toi omat haasteensa synttärien viettoon. Kun ei ole autoa, huomaa, kuinka paljon niitä viime hetken hankintoja olisi pitänyt tehdä. Synttärit kuitenkin vietettiin onnistuneesti ja leivinpaperikin riitti.Koristeiksi juhliin tehtiin lasten kanssa hamahelmistä pokepalloja. Viikon ajan lapset piirsivät pokemonien kuvia, jotka ovat edelleen seinässä koristeena. Askartelin myös hamahelmistä synttärisankarin lempparipokemonin - Bulbasaurin. Viirinauhan leikkelin värikkäistä pahveista. Ne jätin ilman Pokemoneja, että niitä voidaan käyttää toistekin synttäreillä.


Kaverisynttäreillä oli perinteisesti kaikenlaista ohjelmaa. Ensimmäisenä aarteenetsintää. Aarteeksi olin askarrellut pahvisia kortteja, joissa oli kuvina tietysti Pokemoneja. Kaikille aarteenetsijöille oli pieni makea palkinto, nopein sai hamahelmistä tehdyn pokepallon.

Perinteinen kortinheittokisa järjestettiin myös sekä silmät kiinni yhdellä jalalla seisominen. Ja halukkaat saivat askarrella ikkunapokemonit. Eli auringonkerääjät ikkunaan - pokepallon muotoiset tietysti.

Tänä vuonna rajoitin hiukan herkkujen määrää, koska - no, lapset ottavat aina kaikkea mitä on, mutta eivät jaksa syödä ja kamalan paljon menee roskiin. Nyt kun oli tarjottavaa vähemmän, ei tarvinnut heittää pois. Kakkukin meni kokonaan. Paukkumaissia ja sipsejä varten olin ostanut pahviset rasiat, joihin jokainen sai laittaa niin paljon kuin halusi. Se tuntui olevan aika kiva juttu, kuten myös pienet limupullot. Ja perinteinen synttäritarjoiluhitti, jota lapset joka vuosi pyytävät eli lihapullat, hupeni lasten juhlissa niin vähiin, että sunnuntaiksi täytyi tehdä lisää.


 

Pokepallokakku valmistui myös sunnuntain juhliin. Tykkään kovasti tehdä kakun pallomuotoon. Koska teen sen kulhoon, siitä tulee tasainen ja helposti päällystettävä, eikä tarvitse säätää epätasaisten reunojen kanssa. Täytyy sanoa, että ikinä ei kai ole kakku ole ollut näin helppo koristella kuin tämä. Ei haittaa, vaikka vastaavaa pyydettäisiin ensi vuonnakin.

Toinen synttärien teemaan liittyvä tarjoilu oli voileipäkakku, jonka päälle tein paprikasta Pikachun. Hyvin kelpasi sekin.

Kivat oli synttärit. Synttärisankarin mielestä parasta oli kakku ja askartelu ja leikkiminen. Lahjoista eniten tykkäsi yksisarvisesta, petseistä ja värityskirjasta sekä kynistä. Vaikka kuulemma kaikki lahjat olivat ihania.
8 kommenttia:

 1. Onnittelut synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaan :) Synttärisankari on nyt niin seitsemän että.

   Poista
 2. No onpa olleet ihanat juhlat! (: Kivasti rakennettu teeman ympärille kaikki. Ja lihapullat - ihan parasta. Meilläkin ne ovat juhlien kestosuosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanat. Lasten synttärit on aina niin kivoja, lapset osaa ton juhlimisen. Olin kyllä ihan vähän täynnä tuota pokemonia, mutta se tuntuu olevan se juttu tuossa (ja tässä) ikäluokassa just nyt, aika moni oli tosi innostunut.

   Joka kerta kyselen lapsilta, mitä ne haluaa omille synttäreilleen tarjottavaksi. Poika keksii tarjottavaa ympräi vuoden ja jos kaiken tekisi, mitä toivotaan, olisi kutsuttava satakunta vierasta syömään :D Mutta kakku (jonka aihetta ne miettii tosi tarkkaan) on aina toivelistalla ja lihapullat. Mun mielestä ihan hyvä juhlaruoka.

   Poista
 3. Kiitos juhlista - ja omista lihapullista!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hienot Pokemon-synttärit! Minä haluaisin tuollaiset itselleni :D :D
  Hienoja myös nuo hamahelmi-pokemonit ja pallot. Täytyypä kysyä meidän pojilta innostuisivatko he tekemään kanssa pokemoneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) On kykkä helppo kehitellä synttärijuttuja kun on joku teema. Joka kerta aloitan vain liian myöhään tai sitten vain ne parhaat ideat tulevat viime tipassa ja tulee kiire tai kaikkea ei ehdi toteuttaa.

   Kyllä varmasti innostuvat pokemonhamahelmeilystä. Meillä oli jo ennestään lapset tehneet kasan Pikachuja, nekin kaivettiin paremmin esille synttäreille :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)