tiistai 7. helmikuuta 2017

Hamahelmikyltti

'Äiti, mulla ei ole mitään tekemistä.'

Silloin tällöin varmasti kaikilla on tämä tilanne. Yleensä en lähde keksimään mitään, koska eihän ne ehdotukset kelpaa. Ja muutenkin olen sitä mieltä, että joskus vaan on oltava vähän tylsää. Välillä saatan sanoa jotain, mikä johtaa lapsilla johonkin toiseen vielä parempaan juttuun. Tällä kertaa kysyin, että tehdäänkö yhdessä hamahelmijuttuja. Ja aina kun ehdottaa jotain yhteistä tekemistä, niin se kelpaa.

Mukana oli omat lapset ja pari lainalasta ja purkillinen hamahelmiä. Lapset tekivät omia juttujaan ja minä ihan omiani. Autoin lapsia etsimään malleja, piirtelin niitä paperille ja etsin oikean värisiä helmiä. Sitten tein ihan itse uuden kyltin vessan oveen. Vanhassa kun luki Varokaa hengenvaara ja sitä piti aina selitellä kaikille.

Nyt näkee heti, missä on vessa ja että sepä on vielä sukupuolineutraali unisex -vessa, kuten eräs ystäväni sanoi.

Kerrankin onnistui hamahelmityön silittäminen niin, ettei se ole vain yhtä muovimassaa, vaan helmet erottuvat. Tosin tässä varmaan harjoitus on tehnyt tehtävänsä. Kun on silittänyt satoja hamahelmiaskarteluja, on pakko kehittyä. Nykyään useimmiten nuo silittämiset onnistuvat ja vähenemään päin on ne rumat liikaa silitetyt lätkät. Ja niitä, mihin on silitetty se alustakin kiinni, ei ole tullut enää miesmuistiin.

Tästä tuli kiva, tykkään. Meille on valmistumassa toinenkin vessa, jos sitten sen oveen laitetaan se hengenvaara-kyltti.

 
 4 kommenttia:

 1. Minusta tuo kyltti on aivan ihana! :D En yleensä hamahelmiaskarteluista oikein tykkää - tai no on se kivaa koukuttavaa puuhastelua, mutta siihen se jää - mutta tää kyltti on vaan niin hieno. Meidänkin vessanovi kaipaisi jotain tunnistekylttiä, koska vieraat on aina menossa vaatehuoneeseen tai kylppäriin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän se on pakko myöntää, että ihan pikkuisen alkaa kyllästyttää nuo hamahelmiaskartelut. Meillä lapset tekee niitä kuin olisivat liukuhihnalla töissä. Aina kun saan edelliset silitettyä, on tuohon kaapin päälle tuotu lisää. Toisaalta ihan kiva askartelupuuha, mutta joskus olis kiva keksiä niistä jotain uutta kuin pelkät sydämet, pokemonhahmot tai ihan mitkä muut hahmot tai hymynaamat. Tai no oonhan mä tehnyt kaikenlaista niistä ja uudet ideat aina jaksaa innostaa. Eipä muuta kuin kyltin tekoon. Tai pelkät noi ukko ja akkakin ovat hauskat vessan ovessa :)

   Poista
 2. Kysymys tuonne aikaisempaan. Miten tuota langanohjainta käytetään? Ja toinen kysymys noista sukista. Olen niitä ohjeita katsellut päivittäin, mutta en neulo. Ovatko ne vaikeat tehdä?

  Sirkku Pirkanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langanohjain laitetaan etusormeen ja langat pujotetaan ohjaimen lenkkeihin. Sujuu se kirjoneuleen neulominen paljon nopeammin, kun langat eivät kierry keskenään ja saa helpommin otettua puikolle sen langan, millä haluaa tehdä. Aion laittaa kuvan käytöstä, kun viikonloppuna toivottavasti pääsen päivittämään ystävänpäiväsukkien päivittämisen. Olen jo varannut toisenlaisenkin ohjaimen lankakaupasta ja se olisi tarkoitus hakea ja testata viimeistään ensi viikolla. Voin sitten sitäkin kuvata ja kirjoittaa kokemuksia.

   Minusta ystävänpäiväsukat ei ole vaikeat tehdä. Toki kirjoneuleen neulominen on hitaampaa ja tarkkana saa olla, ettei pitkät langanjuoksut kiristä, mutta minulla ainakin tuo langanohjaimen käyttö auttaa siihenkin eli langanjuoksut eivät kiristä.

   Siinä ryhmässä tuntuu olevan aika paljon sellaisia, jotka tekevät ekaa kertaa kirjoneuletta ja ainakin kommenttien perusteella on onnistunut hyvin. Minusta loistava ryhmä, jossa saa hyvin paljon neuvoja. Esim. tuota langanohjainta suositeltiin ja kehuttiin niin paljon, että ostin enkä ole katunut.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)