perjantai 3. helmikuuta 2017

Uusilla puikoilla uudet sukat

Lankakaupan Facebook-sivuilla oli suunnilleen viikko sitten postaus upouusista Prymin sukkapuikoista, jotka alkoivat heti kiinnostaa. Ihan en siltä istumalta lähtenyt niitä hakemaan, mutta lauantaina oli kaupoille muutakin asiaa ja silloin puikot tarttuivat mukaan.

Uusissa Prym Ergonomics puikoissa on pisaran muotoinen pää ja kolmion muotoinen keskiosa. Eli tarkoitus on olla nivelystävällinen, langan luistaa hyvin puikolla ja pisarakärki ei hajota lankaa neulottaessa. Prymin omilla sivuilla on mainiosti kerrottu asia: Uuden sukupolven neulepuikot ovat kevyet, joustavat ja täydellisesti muotoillut. Koe uusi neulomiskokemus.

Ja todellakin. Uusi kokemus on nyt koettu. Käteen siitä ekasta kokemuksesta jäi villasukat eskarilaiselle.Puikot olivat hyvät, vaikka ihan tajunnan räjäyttävää neulekokemusta en näillä saanut. Osasyyn voisin varmaan pistää langan piikkiin. Sukat on tehty nitkunnatkunnallesta ja varmaan joku pehmeämpi lanka olisi liukunut puikoilla paremmin. Voisiko joku puikkotehtailija tehdä vaikka sellaiset uuden kokemuksen puikot, joilla olisi miellyttävä neuloa näitä novitalaisia lankoja? Mission impossible?

Lanka ei siis luistanut mitenkään erityisen hyvin puikoilla, joka johtunee langasta, eikä puikoista. Lisäksi ekana iltana, kun oikein innostuin näillä pidempään neulomaan, kädet hikosivat. Ja sitä ei normaalisti tapahdu. Liekö puikkojen materiaalin (muovi?) ansiota vai puikkojen ja langan yhteisesti aiheuttamaa, en tiedä, mutta ei ollut kivaa.

Pienen järkytyksen koin puikkojen ekoilla neuleriveillä, kun totesin niiden olevan järkyttävän taipuisat. En juurikaan purista puikkoja heikoista käsivoimista johtuen, mutta nämä taipuivat neuloessa ihan mutkalle. Siihen kyllä tottui neulomisen edetessä, eikä se minua mitenkään häirinnyt. Enemmänkin häiritsi se, että kavennuksia oli näillä letkuilla kamalan vaikea tehdä. Käsiala on löysää, mutta siitä huolimatta oli hankalaa.

Hyvää näissä oli keveys. Tosin puiset ja hiilikuituiset ovat myös kevyitä, joten se ei mitenkään ylivoimaista näistä puikoista tehnyt. Mutta puikkojen pisaranmuotoiset päät olivat ihan ylivedot. Tykkäsin kovasti. Niiden kanssa oli kiva neuloa, lanka ei hajonnut. Ja erityisesti sen huomasi silloin, kun jouduin toista sukkaa hiukan purkamaan. Silmukoiden noukkiminen puikoille näiden kanssa oli helppoa.

Ei Prymin pisarakärkisistä omia ykkössuosikkeja kuitenkaan tullut. Neliskanttiset puiset ovat edelleen omiin käsiin parhaat. Mutta ei nämä puikkolaatikkoon pölyttymäänkään jää kuten vaikka metallipuikot. Pitää kokeilla seuraavaksi pehmeämmällä langalla, josko sitten luistaisi paremmin. Käyttöön nämä on kuitenkin hankittu.

Niin ja ne sukat. Nalle Taika -langasta kolmosen uusilla Prym Ergonomicseilla seitsemänvuotiaan jalkaa sopivat. Lankaa kului noin 50 g. Tyttö itse valitsi kaupasta langan, joten on myös sukkiin enemmän kuin tyytyväinen. Minun rakkaat sukkani. Pidän näitä joka päivä ja aion pitää kesälläkin joka päivä. Se jos joku räjäyttää tajunnan.
12 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kirjoituksesta! Nuo puikot ovat alkaneet kiinnostaa minuakin, joten oli kiinnostavaa lukea käyttökokemuksestasi. Vähän arveluttaa puikkojen toimivuus omassa neulonnassa, mutta olen niin utelias, että varmaan jossain vaiheessa täytyy kyseiset puikot hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Kyllä ehdottomasti kannattaa testata. Minulle nämä tuntuivat tältä, jollekin toiselle nämä saattavat olla se kaikkein paras vaihtoehto. Unohtui tuohon postaukseen kirjoittaa, että kyllä kannattaa kokeilla, hintaa oli reilusti alle kymppi, joten ei mitenkään kalliista varusteesta ole kyse.

   Poista
 2. Raikkaat sukat! Kiva kuulla kokemuksia puikoista, mulla testiin menee seuraavaks hiilikuitupuikot. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hiilikuitupuikot on myös ihan hyvät. Mulla vaan yhdet lyhyet, pitäis varmaan hankkia pidemmät.

   Poista
 3. Noh, ehkä minulta jäävät sitten ostamatta. (: Tykkään nimittäin kovasti koivu- ja bambupuikoista, enkä varsinaisesti koe tarvetta uusille. Vanhat toimivat mulla oikein hyvin. Ja ai että toi langan väri houkuttelee nyt mua vaan enemmän! On ne ihanat, samaa mieltä eskarilaisen kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin koivupuikot, ruusupuiset ja bambut on ne, mitä eniten käytän varmaan jatkossakin.

   Nyt sinne lankakauppaan :D Viimeistään ystävänpäiväsukkien valmistumisen jälkeen.

   Poista
 4. Vau,enpäs ole moisista kuullutkaan.Voisi tosiaan olla hauska kokeilla ja varsinkin kun nykyään kipeytyy sorminivelet neuloessa...Hiilikuituiset ostin alkuvuodesta ja niistä olen tykännyt tosi paljon peruslankojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilikuituiset on kyllä hyvät, kevyet nekin. Mulla myös kipeytyy nivelet neuloessa ja näidenkin kanssa ekana iltana, kun innostuin vähän liikaa. Varmaan sellaisella asiallisella neulemäärällä/päivä ei tulis kipeiksi :D

   Poista
 5. Nykyään on niin paljon tarvikkeita neulojille, ettei meinaa perässä pysyä! Mielenkiintoinen uutuus nämäkin, ja onpa herkullisen väristä lankaa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Neulominen on välineurheilua. Ihan kiva, että silloin tällöin tulee jotain uuttakin. Voi olla, että puikot kilkattais mulla paljon vähemmän, jos pitäisi tehdä niillä tavismetallipuikoilla. Mulla kyllä sellaisiakin on, koska olen niitä perinyt ja pikku tyttönä saanut lahjaksi, mutta ne on vaan koristeena :D

   Novitan Nalle Taikaa on toi lanka, tyttö valitsi ja kyllä itekin tykkään väristä.

   Poista
 6. Ihana se seitsenvuotiaan kommentti! Osaa arvostaa sukkiaan!

  Terv.Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja kyllä arvostaa. On ihana joskus kuulla, kun hän ylpeänä kertoo muille, että äiti on tehnyt.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)