lauantai 25. helmikuuta 2017

Puutarhamme

Olen koko talven harmitellut lumen vähyyttä. Tai onhan me tänä talvena päästy paremmin hiihtämään ja luistelemaan ja pulkkamäkeen kuin parina edellisenä talvena, joten ei sitä lunta nyt ihan niin vähän ole. Mutta niin vähän, että pihalla ei tule oltua, koska ei ole lumitöitä. Tai muutakaan lumitekemistä. Nyt sitä lunta sitten tuli ja pääsin lumia kolaamaan. Pari tuntia hikistä urakkaa ja monen tunnin päiväunet siihen päälle. Ei ollut lumityökunto ihan kohdillaan.

Lumisateen lisäksi on ollut monta aurinkoista päivää. Ja vihdoinkin se aurinko paistaa sen verran korkealta, että meidänkin pihan perukoille muutama auringonsäde eksyy. Ja joka päivä niitä säteitä eksyy ihan vähän enemmän.

 


Tämä ensimmäinen aurinkoinen talvilomapäivä vietettiin ostoksilla. Koska oli paljon kaikenlaista pientä hankittavaa lomaa ajatellen. Paistoi se aurinko autoonkin. On vielä yksi aurinkoinen lomapäivä sentään luvassa, loppuloma kai nautitaan räntäsateesta.

Ostoksilla ollessa poikettiin Tigeriin, koska lapset halusivat. Ja minä myös. Olen vuosia etsinyt puutarhatonttua omaan pihaan. En halua isoa, ruma tonttu olisi hauska, pienikin ruma kävisi, mutta eipä ole vastaan kävellyt. Nyt käveli kaksi. Nämä eivät mene ihan täysillä kategoriaan ruma, mutta jo itsessään puutarhatonttu on sen verran kitsch, että ostoskoriin hyppäsivät.Muutaman viikon takaiset kylvöt ovat hyvissä voimissaan ja kasvavat kohisten. Herneenversot ja muutkin versot ovat kuvista poiketen paljon isommat. Tomaatit ovat venyneitä hoikkia hujoppeja, samoin chilit. Mutta elossa ja se on hyvä se. 
Viime kesänä meidän pienestä ruukkupuutarhasta tehtiin lehtijuttu Kotipuutarha-lehteen. Olin jotenkin siinä uskossa, että juttu tulee kesäkuun lehteen. Meinasi aamukahvi mennä tänään väärään kurkkuun, kun oman puutarhan kuva tuli lehdessä vastaan. Lehtihän tuli jo eilen, mutta kuten usein muulloinkin, perjantain posti tulee haettua vasta lauantaina.

Oli ihana palata jutun myötä siihen aurinkoiseen kesäpäivään kun Outi oli haastattelemassa. Mukava päivä ja olen tosi otettu siitä, että oma pienen pieni ruukkupuutarha pääsi muitakin ilahduttamaan lehden sivuilla. Kiitos kaikille osallisille :)

4 kommenttia:

 1. Nyt on lunta! Vaan tähän aikana vuodesta se ei tunnu enää yhtään kivalta. Onnittelut jutusta, tuo lehti on käytävä siis heti ostamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mukava juttu. Taisi teidänkin puutarhasta vilahtaa kuva toisessa puutarhalehdessä :)

   Poista
 2. Hauskat pastellisävyiset tontut! :)
  Onnea lehtijutusta! En ole vielä ehtinyt lukea uusinta Kotipuutarhaa muutamaa sivua pidemmälle, mutta täytyykin kohta tutustua siihen tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkään en ole ehtinyt kuin selata. Tietty ton oman jutun luin heti, oli vaan pakko.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)