tiistai 21. helmikuuta 2017

Kisaneuleet osa 1: Tsiisukset

Sain aivan liian myöhään (kuten tavallisesti) loistavan idean tehdä kisaneuleet itselleni Lahden MM-kisoihin. Sinisiä pipoja, lapasia ja huiveja Lahdessa tikutetaan nyt urakalla, mutta koska siniset kisa-asut jäisivät minulta vain kisa(kerta)käyttöisiksi, omat kisa-asusteet menevät lähinnä Norjan maajoukkueen väreissä.

Ensimmäinen osa valmistui eilen ja hiukan kiirehän tässä tulee, koska kisat alkavat huomenna. Avajaisiin en mene, meidän perhettä siellä edustaa koululainen, joka viettää koko huomisen päivän kisatunnelmissa, kuten kaikki lahtelaiset alakoululaiset. Ehkä ne omat kisapäivät on valittava sen mukaan, milloin asusteet valmistuvat.

Hiukan takapakkia neulomiselle tuli, kun olin pari päivää kuumeessa, enkä jaksanut makuuasennosta juuri liikahtaa. Eilen illalla olo oli sen verran parempi jo, että sain lapasiin neulottua peukalot ja pääteltyä langat. Tänään aamulla höyrytin vanttuut ja totesin, että aika monta löysää, kiristämisen tarpeessa olevaa,  silmukkaa siellä on vielä. Kuvat on otettu löysien silmukoiden kanssa, koettakaa kestää.Tsiisukset

Lanka: Regia Colormania Color ja Drops Fabel.

Puikot: 2½ resorissa, 3 kirjoneuleessa.

Ohje: Lumi Karmitsa: Villit vanttuut & vallattomat villasukat/Tsiisukset

Lankaa kului alle 60 g.

Intouduin ihan järjettömästi tuosta Regian värikkäästä langasta. Tosin lapasten edetessä jo kadutti, sillä näistä olisi tullut kivemmat, jos olisin käyttänyt enemmän eri värejä, kuten alkuperäisessäkin mallissa. Lapasten keskimmäinen kuvio-osuus on neulottu lapasissa eri väreillä. Toisessa on kuviot mustalla, toisessa kirjavalla. Koska ensimmäisessä versiossa ei tuo kasvokuva tullut minusta tarpeeksi hyvin esiin. Nyt kun niitä katselee, niin ihan hyvältä näyttää kumpikin.

Oli kiva malli neuloa, vaikka aika iso osuus meni niin, että piti laskea noita silmukkamääriä. Toisin kuin vaikka ystävänpäiväsukissa, joissa oli helpot toistettavat kuviot, eikä mallia tarvinnut juuri vilkuilla. Olihan tässäkin nuo varret ja kärjet, joten ihan koko aikaa ei tarvinnut paperia rapistella. Nopsaan valmistuivat.

Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjassa on paljon hauskoja ohjeita ja olen jo aika monta korvamerkinnytkin neulottavaksi. Seuraava ei vielä ole puikoilla, koska kisaneuleet on nyt ensin saatava valmiiksi, mutta langat ja puikot jo odottavat.

6 kommenttia:

 1. Minulla on sama kirja kirjastosta lainassa. Pioni lapasia olen siitä tehnyt Nallesta ja Woolista samoilla puikkokooilla, mutta tuli sen verran pienet, että joudun varmaan neulomaan uudet, joissa ainakin kirjoneule on 3,5:n puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut muidenkin neulojien sanomana samaa, tulee ohjeessa annetuilla puikoilla pienet. Mulla tuli näistä just hyvät, ehkä hiukka reilut. Mulla on löysä käsiala ja siksi en tiukkaa kai edes osaa tehdä.

   Poista
 2. Taas olet kerinnyt neuloakin. Kivaa kirjoneuletta.
  Voi harmi tuo kuumeilu - onko jotain pahempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavan flunssaa oli eikä kestänyt kauan. Itse vähän aiheutin siihen päälle muutakin, mutta on tässä jo muutama päivä menty hyvissä voimissa :)

   Poista
 3. Nää on ihan mahtavat lapaset! (: Itsellä kirja ollut jo viime syksystä asti, mutta en ole siitä ehtinyt neuloa kuin ne Karmeat joulusukat. Mutta olen kyllä teologian opiskelijana vahvasti sitä mieltä, että nää tarttis saada. :D Tykkään näiden sun lapasten väreistä, kaksivärisiä versioita en ole tainnut aiemmin nähdäkään. Mun silmiin toimii kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä on mahtavat, totta :) Ne joulusukat on myös kivat ja kirjattu muistiin todo-listalle :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)