maanantai 6. helmikuuta 2017

Talvikylvöjä

Vihdoin ja viimein sain kylvöt tehtyä. Talvikylvöt. Vielä on keväällä laitettava pinaatti ja kurpitsat ja tietty kaikki ne siemenet, mitkä saa laittaa suoraan maahan.

Nyt kokeilen ensimmäistä kertaa ikinä chiliä ja tomaattia. Pensastomaatti on nimeltään Maskotka ja chilipaprika Cayenne long slim. Ei sitä tulisinta, mutta ehkä ei tätäkään kannata kokonaisena suuhun työntää.

Todennäköisesti nuo venähtävät, mutta ainakin tomaatin saa onneksi uusintaistuttaa syvään, että siitä ehkä jotain käyttökelpoista tuleekin. Tomaatin ja chilin lisäksi kylvin vähän talvivihreitä: herneenversoja, vesikrassia ja vihanneskrassia. Näistä saa varmaan jo aika pian tehdä uusintakylöt.

Tähän aikaan vuodesta on kaupat pullollaan ihania tulppaaneja ja esikkoja. Tulppaanit on jo pariin kertaan ostettu ja varmaan ensi viikonlopuksi pitää hakea uusi kimppu. Esikonkin ostin, vaikken niitä meinaa saada pysymään pitkään elossa. Tämän esikon kanssa jo taidetaan sivuuttaa ennätystä: viides päivä menossa ja se on vielä ihan hyväkuntoinen.

 

 

4 kommenttia:

 1. Sama kastelukannu kuin minulla :D
  Mä en ole saanut vielä multiin mitään, paitsi herneitä töissä. Kaksi esikkoa olen ostanut, toinen kuoli heti, epäilen ötököitä mutta toinen sinnittelee hengissä jo kolmatta viikkoa, ehkä sen ehtii saada istutettua pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Toi on kyllä joku superesikko :D Minä en niitä saa hengissä pidettyä. Nut oli kyllä niin hyvän näköinen yksilö kaupassa, että nappasin kokeeksi mukaan. Yhä on pysynyt hyvänä, pari alalehteä on alkanut kellastua.

   Poista
 2. Vastaa maaliskuun loppupuolella alkaa meillä kylvöt (reissun takia)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)