keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sinisiä retkiä

Taisin jo kirjoittaa aiemmin, että meiltä hajosi auto. Se on nyt korjattu ja kunnossa, mutta viikko meni autottomana. Jos lapset eivät harrastaisi mitään eikä talon laajennus olisi vielä kovin kesken, arki sujuisi ilman autoakin. Mutta ei voida velvoittaa muita kuskaamaan meidän lapsia harrastuksiin. Myös listakauppaan pitää päästä ja onhan noita kyläpaikkojakin, minne menisi mielummin autolla kuin vaikkapa parilla bussilla, joista niistäkiin toinen kulkee - no joskus.

Koska ei tiedetty auton korjausaikataulua ja olin jo luvannut lapsen kouluun lähteväni kuskiksi erääseen tapahtumaan, ostettiin ensiavuksi toinen auto. Jep. Sellainen ikäneito, 25-vuotias ruskea kaunokainen. Tarkoitus on myydä se pois keväällä, mutta jo tänään pääsin nauttimaan kahden auton omistamisen onnesta, kun kävin sillä kukkakaupassa miehen ollessa toisella autolla töissä.Viikonloppuna kuitenkin vallan riehaannuttiin uuden auton kanssa. Koska oltiin oltu viikko ilman, hoidettiin tosi monta asiaa heti lauantaina samalla reissulla. Siemenkaupassa käynti, naulakaupassa käynti, ostin jopa pelkästä autoilun ilosta itselleni Suomen juhlavuoden tuikkukupin. Sinisen, koska se oli sen väri ja se sopii hyvin noiden joukkoon, joita pikku hiljaa keräilen: sinisten, vihreiden ja punertavien.Lauantaina piti tehdä lasten kanssa kunnon metsäretki nuotionakkien sun muiden eväiden kanssa. Vaan aikataulut pettivät ja tehtiin vain lyhyt metsäretki taskueväin ja nakit paistettiin kotona leivinuunissa. Käytiin Hollolassa ihastelemassa Kiikunlähdettä. Niin taianomainen paikka. Tosi kaunis turkoosin värinen pieni lampi metsässä. Tuli mieleen parikin paikkaa Euroopassa, jossa on samanvärinen pieni lampi. Mutta että Suomessakin on näin kaunista. Pitää varmaan käydä kesällä katsastamassa, miltä paikka silloin näyttää.Toinen sininen retki tehtiin Lahteen. Sininen, koska aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja Sibeliustalossa lasten konserttia valaistiin sinisillä valoilla.

Komasluokkalainen pääsi luokkansa kanssa esiintymään Sibeliustalolla Sinfonia Lahden musiikkikasvatusprojektin päätöskonsertissa. Kolmasluokkalaiset sävelsivät yhdessä Sinfonia Lahden muusikoiden kanssa koko viime viikon  musiikkia, jota eilen esittivät. Hieno konsertti ja kokemus.

Sillä aikaa kun kolmasluokkalainen oli vielä harjoittelemassa, minä ja eskarilainen kierrettiin Pikku Vesijärveä, käveltiin jäällä ja käytiin kahvilla sekä pyydystettiin Pokemoneja.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, tuo tuikkukippo on saatava, taitaa olla ihan samaa sinistä kuin grapponia-astioissa. Kiikunlähde on hieno paikka, melkein sanoisin että kauniimpi talvella kuin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on samaa sinistä eikä hintakaan ollut sieltä kalliista päästä. Ei ollut nähtävästi Suomi100-lisää laitettu.

   Poista
 2. Autoilun hurmaa. Olipa kiva juttu tuo Sibeliustalo kolmosluokkalaisille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinfonia Lahti on näitä järjestänyt, nyt kun ollaan lahtelaisia, päästiin mukaan. Oli kyllä kiva kokemus.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)