lauantai 11. helmikuuta 2017

YstävänpäiväsukatEräänä aamuna yhden eskarilaisen äiti kertoi menevänsä lankaostoksille, koska osallistuu Ystävänpäivä KALiin. Sanoin kiitos vinkistä ja liityin saman tien ryhmään.

Koska ryhmässä on yli 11000 jäsentä, en tähän ala tarkemmin kirjoittamaan faktoja tästä yhteisneulonnasta. Varmaan aika harvassa on ne somessa roikkuvat neulojat, jotka eivät tästä ihmisiä villinneestä KALista ole vielä kuulleet.

Lyhyesti kuitenkin jotain niille, jotka eivät neulomista niin suuresti harrasta. Muutaman viikon ajan, joka aamu ryhmässä julkaistiin pätkä sukkaohjetta, jota sitten joukossa neulottiin. Ajatuksena oli, että jos sukat tekee tässä aikataulussa, ne ehtivät valmiiksi ystävänpäivään mennessä ystävälle annettavaksi. Alkoissa ympäri Suomen maan ovat viinikassit loppuneet, lankakaupat myyvät eioota, kun joku haluaa ostaa langanohjaimen, hopeisen langanohjainsormuksen kehittänyt kultaseppä on äkkirikastunut ja mitä kaikkea hauskaa tämä ystävänpäiväsukka KAL onkaan tuonut tullessaan. KAL on nyt loppunut, mutta ohje on tallennettu suunnitteljan Facebook-sivuille ja sieltä sen voi halutessaan tulostaa ja neuloa milloin vaan.

Joka aamu eskarilenkin jälkeen tikuttelin aina kyseisen päivän ohjeen. Tänään höyrytin ne, sovittelin ja totesin, että hyvät on. Koska minulla on ollut vuosien tauko näin suuren mittakaavan kirjoneulomisesta, päätin jo etukäteen, että pidän sukat itselläni. Hyvä päätös, jälki ei ole kovin kaunista, minulle kyllä kelpaa. Eikä nyt ihan äkkiä tule mieleen itseni ja tyttäreni lisäksi juuri ketään ystävää, joka jalkoihinsa laittaisi juuri tämän värisiä sukkia.Ystävänpäiväsukat

Lanka: Pinkki ja keltainen Novitan Nallea, oranssi 7V.

Puikot no 3. 

Ohje: Niina Laitinen Designs 

Lankaa kului noin 170 g.

Tein ensin sukkia vanhalla tavalla eli langat sormen ympärillä. Oli hidasta ja hankalaa. Sitten hankin langanohjaimen ja johan alkoi sujumaan. Sukista näkee hyvin, missä kohtaa olen alkanut käyttämään langanohjainta, jälki on paljon siistimpää. Tosin näissäkin sukissa odotan ensimmäisen pesun tasoittavaa vaikutusta.

Muutaman ohjeen mukaisen kerroksen jätin pois, näistä olisi tullut muuten liian isot. Muutenkin olen aika tavalla muutellut joitakin kuvioita, jättänyt niistä jotain pois ja tehnyt jotain eri lailla. Minusta ei vaikuta lopputulokseen. Samoin tuon kärjen tein eri tavalla kuin ohjeessa. Tykkään, että kolmen puikon päättely on nauhakavennuksen kanssa kaunein.

Kantapään vahvistettu neule oli minulle aivan uusi ja tykkään kyllä kovasti siitä, miltä se näyttää. Vaikka en juuri noita vahvistettuja neuleita sukissa suosi, tähän tein ja tätä mallia aion jatkossakin käyttää. 

Sukat on ihanat ja aion näitä kyllä käyttää, vaikka hiukan on epätasaista tuo neulejälki. Seuraavat kirjoneulesukat valmistuvat kokonaan langanohjaimen kanssa ja toivon mukaan ovat myös kokonaan siistimmän näköiset. Seuraavaa KALia odotellessa.

16 kommenttia:

 1. Onpa hienot ja iloisen väriset sukat!

  VastaaPoista
 2. Piristipä päivää! Ihanat sukat.

  VastaaPoista
 3. Minusta tässä väriyhdistelmässä on jotain niin ihanaa... En itse tykkää pinkistä juuri lainkaan muuten kuin pieninä annoksina, mutta jossain jokainen väri on aina paikallaan ja kaunis - näissä sukissa näyttää ihanalta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan nämä aika pinkit :D Neuloessa ajattelin, että olis pitänyt laittaa keltainen pohjaväriksi, vaan en alkanut purkamaan.

   Poista
 4. Ihkut tuli ja tuo peitto, nam molemmille ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi peitto on kyllä ihan mun suosikki isohkosta täkkikokoelmasta :D

   Poista
 5. Tosi ihanat sukat, täytyypä itsekin tutustua ohjeeseen näin jälkikäteen. Minä olen kanssa tykästynyt kovasti langanohjaimen käyttöön, mahtava keksintö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa katsastaa ohje. Mun oli pakko jättää siitä muutama kuviokerros tekemättä, olis tullut liian pitkät. Nyt kun koko ohje on näkyvillä, on helpompi valita mitä tekee ja mitä jättää pois.

   Langanohjainvarustelu on aloitettu, mulla on jo 2 erilaista :D

   Poista
 6. Todella nätit! Ehkä minunkin pitää hommata langanohjain, kun pöly on nyt laskeutunut ystävänpäiväsukkien neulonnan jälkeen :) Ja väriyhdistelmä on myös minun makuuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika kortilla ne ohjaimet just nyt taitaa olla. Pääsiäissukat tulossa seuraavaksi, ei varmaan helpota tilannetta sekään. Se hopeinen langanohjainsormus olisi nätti ja kuulemma hyvä, sellaseen aion vielä joskus sijoittaa - tai vihjata lahjatoiveeksi :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)