perjantai 9. tammikuuta 2015

Arki

Koulu alkoi, työt alkoivat, kerho alkoi. Arki alkoi. Voi kuinka vaikea oli pari aamua herätä kellon soittoon aamuisin. Yllättäen tänä aamuna oli jo helpompaa. Hyvä niin. Arkikelloa pitää kääntää kuitenkin hiukan jo viikonlopuksi, koska tulossa on juhlaviikonloppu. Tyynen synttäreitä juhlitaan ja tämä viikko on ollut niiden sunnittelua ja valmistelua.

Nämä synttärit tulevat jotenkin aivan liian pian joulun jälkeen ja huomaan, että on vaikea kääntää ajatuksia uusiin juhliin. Kaikki jää vähän viime tippaan. Toisaalta tässä on ollut kaikkea muutakin jännää. Hammaslääkäri. Verikoetulosten kuuleminen. Hampaat on kunnossa, reikiä nolla. Verikoearvot muuten hyvät, mutta hemoglobiini on huono. Uusi verenpainelääke ei ole laskenut alapainetta halutulla tavalla. Seurataan vielä kuukausi, sitten lisätään annosta. Tai tehdään jotain muuta.

Tänä vuonna synttäreiden valmistelua ja etenkin aikataulua hankaloitti koululaisen kaverisynttärit lauantaina. Tyyne askarteli kutsut viime viikolla ja vietiin ne kavereille. Laitoin tekstarikutsut sukulaisille ja kummeille. Sitten koulukaverisynttäreiden aikataulu muuttui. Voi murhe. Olisin järkkäillyt vähän eri tavalla, mutta nyt mennään näin. Ei tämäkään huono ole, mutta vähän häiritsee tämä säätäminen.

Kutsukortit askarreltiin yhdessä. Tyyne valitsi tarvikkeet, leikkasi, liimasi ja kirjoitti nimensä. Minä kirjoitin muut tekstit ja kuivattelin kimalleliimaa hiustenkuivaajalla, että päästiin heti korttien valmistumisen jälkeen viemään niitä. Siksi kuulosuojaimet. 
Koska joululoma teki laiskaksi, ei ole vielä pystynyt montaakaan asiaa miettimään tarpeeksi ajoissa. Tai ehkä en pysty muulloinkaan. Koulussa alkoi luistelu ja hyvissä ajoin tuli viestiä, mitä tarvitsee mukaan. Toivottiin, että luistimet kuljetetaan kangaskassissa, muovikassi ei kestä. Muovikassia nyt en olisi muutenkaan laittanut, mutta kiirehän sen kassin kanssakin tuli. Edellisenä iltana vasta nukkumaanmenon aikaan aloin sovittelemaan luistimia ja kypärää ostoskasseihin, joista kaikki olivat aivan liian pieniä. Ei auttanut kuin mennä ompelemaan luistinkassi. Jos olisin tehnyt sen tarpeeksi ajoissa, olisi kangasta valittu vähän tarkemmin, mutta nyt otin ekan mikä käteen osui. Rumahan tuo kassi on, mutta ainakin tarpeeksi iso. Kangas on jotain epämääräistä vanhaa villakangasta. Ompelin sen ympärille heijastinnauhaa. Kun se pulkassa tönöttää pystyssä, pitäisi näkyä autoille hyvin. Kantohihnoista tein sen pituiset, kuin kankaasta riitti. Olisi voinut tehdä ihan vähän pidemmät, mutta nuokin saa yhteen solmuun. Eivät sitten varusteet putoa kassista niin helposti.Tänään jatkuu synttärivalmistelut siivoamisen ja leipomisen merkeissä. Tyynen vien kohta ystävälle leikkimään. Voin puuhastella ilman keskeytyksiä. Toivottavasti saan jotain tehtyä, viimeksi kun olin yksin kotona, en onnistunut tekemään mitään. Oli aivan liian rauhallista ja hiljaista.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuva Tyynestä tarkoissa askartelupuuhissa. Synttäreiden vietto on aina niin mukavaa, vaikka niiden järjestäminen on kyllä toisinaan äärimmäisen raskasta.
  Mun mielestä tuo luistinkassi on tosi hyvän näköinen. Lisäksi kukaan niistä lapsista ei ennätä katsella, millaisessa kassissa kukakin luistimiaan kuljettaa. Kunhan jäälle pääsevät niin hyvä on.
  Mukavaa viikonloppua juhlien merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä järkkäilläkin synttäreitä, mutta tällä kertaa ei vaan oikein sujunut. Jotenkin liian lähellä on toi joulu ja leipomusten kanssa meinasi tulla paniikki, kun vähän jotain epäonnistuikin.

   Juu ei ole kassin ulkonäöllä väliä. Plussaa tulee kuitenkin siitä, että se on paksua villakangasta, joten sitä voi käyttää vaikka istuinalustana luistimia vaihdettaessa - jos muistaa tai ehtii :D

   Poista
 2. Koulu sitoo aika tavalla muuta elämää! Näin se vain ehkä seuraavat 12 vuotta tai 14, kun Tyynekin käy koulut...
  Omepelukone toimii hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se sitoo, mutta hyvä on, että on jotain aikataulua niin ei mene ihan hulluksi tämä elo :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)