torstai 22. tammikuuta 2015

Kissat pakkasella

Muutama päivä on nyt ollut vähän reilummin pakkasta ja kissat käyttäytyvät taas kuten pakkasella kuuluukin. Aamulla alkaa Aamun ja Eskon ravaaminen ulos ja sisälle minuutin välein. Se kestää pari tuntia. Sitten Esko katoaa johonkin pihalla tunniksi. Ja minä aloitan oven raossa ravaamisen ja Eskon huutelemisen. Alma käy pari kertaa tuulikaapissa, mutta kääntyy takaisin sisälle ja tyytyy katselemaan ulos ikkunasta. Aamu ja Esko ottavat aamupäiväpainit. Sitten muutama tunti unia. Kaikki heräävät ja alkavat pyöriä jaloissa. Esko menee ulos. Aamu ja Alma käyvät tuulikaapissa ja Alma hermostuu ja alkaa läpsiä Aamua. Aamu ja Alma katselevat ikkunasta ulos. Sitten taas kaikki nukkuvat, nyt useampia tunteja. Illalla Aamu käy ulkona ja Esko käy useamman kerran ulkona. Alma käy tuulikaapissa. Aamu ja Esko aloittavat painin. Alma sähisee ja antaa Eskolle ja Aamulle läpsyjä. Sitten taas nukutaan.

Pakkaspäivät menevät suunnilleen aina tällä järjestyksellä joka päivä. Pian lauhtuu ja tässä täytyy itsekin totutella taas toisiin kuvioihin.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään itekin, mutta omia kun ovat, ne on söpöjä vaikkeivat olisikaan.

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa. :) Meidän hihnassa ulkoileva kissa ei edes pyydä ulospääsyä, sen paras ystävä näillä keleillä on lattialämmitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaksi kissaa nukkuu aika paljon lämpimän leivinuunin kupeessa. Kyllä ne aika hyvin tietää, että on kylmä vaikkeivät mittariin katsokaan :)

   Poista
 3. Aikamoista tuon kissan elämä. Meillä koiran kanssa on niin, että aamulla on pikkulenkki ennen töihin lähtöä, sitten kun tulen töistä niin on kunnon lenkki eli noin tunnin ulkoilu minimissään ja sitten Eka ravaa takapihalla ulos ja sisään koko illan ja vielä ennen nukkumaan menoa on pisulenkki. Muu aika taitaa mennä Ekallakin nukkuessa. Tosin illalla tulee aina vähän riehumistakin kuvioon. Pakkanen ei ole juuri tahtia haitannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat eivät taida olla kovin kranttuja tuon sään suhteen. Kissoille on aika monta huonoa säätä: sade ja pakkanen. Tuo yksi meilläkään ei välitä säästä, mutta ei se kuitenkaan ihan niin paljon ulkoile kovalla pakkasella. Koira olisi kyllä hyvä lenkittäjä ja sille olisi jo nimi ja huivikin valmiina :D Mutta mies on tässä kohtaa se joka saa päättää ja koiraa ei kuulemma meille tule. Ehkä senkin pään saan vielä joskus käännytettyä.

   Poista
 4. Ei meillekään tule sisäkoiraa eikä kyllä sisäkissojakaan miehen astman ja minun kissa-koira-allergioideni vuoksi. Eläimistä tykkään, kunhan ne eivät ole koko ajan kovin lähellä kiehnäämässä tai ainakin pitää olla lääkkeet otettu sitä ennen.
  Alma ainakin tietää, että en koske ja siksi kai tuleekin kiehnäämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma kiehnää kaikkien jaloissa :) Meiltäkin löytyy kissa-allergiaa ja astmaa :D Astmapiippu laulaa. Ei sentään - lienee jo saanut hyvän siedätyshoidon näihin kissoihin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)