sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Uusia pipoja

Sain joulupukilta pari kerää Novitan Isoveljeä. Neuloin ne heti pois lapsille pipoiksi. Kumpikin valitsi oman värin ja osui onnistuneesti niin, ettei tullut riitelyä samasta väristä. Koululaiselle neuloin keltaisen ja kerholaiselle ruskean. Ruskea kerä oli jo jouluna päätynyt Aamu-kissan leluksi. Se oli takkuinen ja sotkuinen vyyhti, mutta sain selvitettyä sen verran, että pipo onnistui.

Pipoon kului Isoveli-lankaa melkein koko kerä numero viiden puikoilla. Silmukoita on resorissa 72, pipo-osaan lisäsin 9. Vähän tuo on sellainen Wurm-henkinen pipo, mutta paljon matalampi.

Koululaisen pipo oli jo viikon verran ollut käytössä. Yhden koulupäivän jälkeen poika oli laskemassa pari tuntia mäkeä ja pipo oli kastunut ja venynyt muodottomaksi. Pesu pesukoneessa ja kuivaus kuivausrummussa palautti pipon entisiin mittoihin. Näistä tuli kertaheitolla lapsien lempparipipot. Itsellekin tekisin, jos ei melkein tuollasita jo olisi.


 
'


Kävelymatkan päässä meiltä on käytöstä poistettu sorakuoppa, jossa koululainen kuluttaa aikaa ja tekee löytöjä koulupäivän jälkeen. Talvella ollaan käyty siellä laskemassa mäkeä ja niin tehtiin viikonloppunakin. Mukaan otettiin liukurit, pulkat ja scootti, johon on vaihdettu talveksi sukset. Oli mukavaa ja mäki luisti hyvin. Itse en niihin jyrkimpiin osuuksiin uskaltanut mennä laskemaan, lapset kyllä. Tuo lyhyin pätkäkin on jo niin jyrkkä, että pelkällä pulkalla laskeminen oli ihan tarpeeksi.
8 kommenttia:

 1. Mahtava paikka laskea. Meidän lähellä ei ole yhtään kunnon mäkeä, vähän harmi. Kiitos muumi-muki vinkistä, nyt on pitkästä aikaa sellainen muki jonka aion ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi mahtava, oon iloinen kun se on niin lähellä.

   Itseä alkaa ihan vähän ärsyttää noi muumit, mutta kun ei pysty lopettamaan ostamistakaan. Ei mulla ihan kaikkia vanhoja ole, enkä aio niitä hankkiakaan, mutta uuden ostan aina kun sellainen tulee. Tää muumitalo oli nyt se muki, joka ei enää mahtunut muumimukihyllylle. Että pientä keittiön kaappien siivoamista ja uudelleen järkkäämistä pitää tehdä. Pikkiriikkinen keittiöremonttikin on tiedossa, kun vaihdetaan jääkaapin paikkaa, että saadaan kissoille kunnollinen ruokailupaikka. Sen yhteydessä sitten järkkäilen. Pitää vain ensin valita vähän tapettia ja muuta yhtä hankalaa. Sitä ennen yritän pitää sen ylimääräisen mukin tiskikoneessa :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. On ne. Paras kommentti oli kun Toivo sanoi pipon olevan kaunein ja rakkain sen pipoista :) Joskus helpollakin neulonnalla saa vähän kivempaa aikaiseksi.

   Poista
 3. Ihania pipoja ja miten mahtavia nuo sorakuoppien mäet ovatkaan. Kyllä sitä kummasti lapsena lasketteli vaikka mistä ja nyt aikuisena ihan kauhistuttaa, että olenko muka mennyt myös tuosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika loivia mäkiä uskaltaa enää laskea. Tänään laskin oman pihatien mäkeä liukurilla ja jo parin kerran jälkeen tuli peppu kipeäksi. Mutta hyvin luisti :D

   Poista
 4. Vauhtihurjia nuo pienet - kohta ei enää niin pieniä...
  Ja pipon malli mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei niitä paljon pelota. Melkein pystysuoraa mäkeäkin olisi isompi halunnut skuutilla laskea. Sen kielsin, mutta vain koska oli lauantai eikä vahingon sattuessa olisi päässyt oman tkn päivystykseen :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)