tiistai 13. tammikuuta 2015

Lapaset pihalla

Vaikkei nuo puikot enää kovinkaan tiuhaan tahtiin viuhu, joskus sentään valmistuu jotain pientä. Nyt kyllä tuntuu olevan se vaihde päällä, kun neulomisessa tulee enemmän noita aloituksia kuin lopetuksia. Valmiiksi asti olen saanut viimeksi lapaset, tästäkin jo tovi aikaa, pääsivät vain unohtumaan. Lapaskuvia kun katsoo tarpeeksi tarkasti, huomaa, että seuraavaksi kyllä pitäisi saada valmiiksi uusi villatakki.

Lapasten ohje löytyy kirjasta 'Kaikki lähti lapasesta' ja malli on nimeltään Muikkuset. Nämä on tehty teetee Sara -langasta puikoilla neljä. Tuli kivat ja olen jo käyttänyt paljon. Peukkuihin en saanut millään siististi tuota jatkoskohtaa. Toisessa se ei näy kamalan selvästi, mutta toisessa on havaittavissa selvä raja jo kauempaakin katsottuna. I-cord reunusta en muista tehneeni aikaisemmin ja minusta se on aika hauska. Tykkään mallista ja odotan saavani lapaset pesuun, että epätasainen palmikko tasoittuu.

Eilen pulkkailin uusilla lapasilla Tyynen kanssa tanssikouluun ja tänään pääsin pitkästä aikaa tekemään kunnon lumityöt. Myöskin Tyynen kanssa. Viikonloppuna pääsi jo vähän kolailemaan, mutta mies työnteli juhlien järkkäämisrupeaman vuoksi enimmät lumet. Sen verran runsaasti oli lunta viime yönä tullut, että lumitöiden jälkeen piti ottaa lyhyet päikkärit. Lumityöt sain tehdä Tyynen ja kissojen kanssa, päiväunet otin pelkkien kissojen kanssa.

8 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kiva malli, kauniit palmikot! Tein sen myssyversion joskus lapselle, piti tulla itselle, mutta... ;) Icord-reunus tekee kyllä kivan viimeistellyn näköisen jäljen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on tulossa myssyvversio itselle, mutta se kyllä näyttää aika pieneltä. Parin päivän päästä selviää kenen päähän menee :)

   Poista
 2. Voi mikä katse alakuvassa, päiväunille taitaa olla kiire :) Nätit lapaset. Mulla on ulkoilussa pojan alakoulussa tekemät lapaset. Enemmän niissä on virheitä kuin oikein neulottua, mutta mulle rakkaat.
  Pistän kissatoiveen korvan taakse. Tiedän pari taloa kylältä joihin joskus syntyy pentua, ajateltiin me Almallakin teettää yhdet. Tullee ekaan kiimaan keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo kissa ei kovasti ulkona viihdy, mutta kun ei raukka sisällekään päässyt :)

   Kiva, kaikki kissakanavat auki. Torista olen katsellut, mutta aika vähän on ja ne menee heti jos ei ole nopea. Enkä minä ole ollut.

   Poista
 3. Palmikko on kivan näköistä - opettelua minulla vielä.
  Huopuvatko nuo lapaset yhtään?

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)