sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kettiön uudistus valmis

Pieni keittiön muutosremontti aloitettiin jo tammikuussa. Tuollainen pikkuremonttihan valmistuu tavallisesti viikossa, mutta me ei olla ihan niin tavallisia. Remontin lisäksi siivosin kaikki kaapit ja laatikot perusteellisesti, vaihdoin sisusten järjestystä, mietin mitä säilytetään ja mitä pistetään myyntiin. Säilytystilaa hävisi keittiöstä sen verran, että uudelleenjärjestely vaati hiukan miettimistä. Mutta valmista on nyt.

 
 
 
 
 
 


Muutostöiden syyhän oli se, että piti saada kissoille kunnollinen ruokailupaikka. Jääkaappi siirrettiin pois tulevalta ruokailupaikalta ja sen tilalle tuli vitriinikaappi muumimukeille. Vitriinin viereen jäi kissojen ruokintapiste. Seinien alareunoihin on laitettu lasilevyt, koska kissoilta roiskuu ruokaa ja paperitapetista sitä ei saa pois. Kissoilla on ollut emalikupit vettä ja kuivamuonaa varten, mutta Alpo keksi, että vesikuppi on kiva kaataa. Pari kertaa kun siivosin vedet lattialta, siirsin vesikupin kattilaan. Kattilaa ei kissa saanut kaadettua, mutta vesikuppi oli usein kattilankin sisällä nurin. Koska ensihätään käytin meidän soppakattilaa, oli ostoslistalla kissoille vesikattila. Onneksi en ehtinyt ostaa kuin yhden kattilan, koska sopivampi löytyikin omasta kasvihuoneesta. Tuo on äidin vanha kalakeittokattila ja se saa nyt kelvata. Onhan se vähän ruostunut ja kolhiintunut, mutta kissoille kelpaa. Ja minulle, koska sitä ei Alpokaan saa nurin.

Verhot vaihdoin myös tässä rytäkässä. Edelliset olivatkin ikkunoissa harvinaisen pitkään. Isoon ikkunaan löytyi nettikirpparilta kivat vanhat lumikellokuvioiset pitkät verhot. Pikkuikkunaan löytyi kirpputorilta just sopivan mittainen keltainen pikkuverho. Vähän se on hassu ja ompeleet eivät olleet ihan suoria, mutta kahdellakymmenen sentin ostokselta ei voi liikaa vaatia.

 
 
 


Tiskipöytäsivulle ei remonttimuutoksia tullut. Astioiden ja muiden tavaroiden uudelleenjärjestelyä kyllä senkin edestä. Laitoin tasolle pienen lokerikon, johon sai kätevästi laitettua muutaman maustepurkin sekä muuta pientä paljon tarvittavaa asiaa. Kuten tuon kumisen lelun.

Roskakaapin ovi pitää vaihtaa, koska tuossa nykyisessä häiritsee edellisen pienemmän vetimet reiät. Ne on tosin peitetty, mutta ovat silti sen verran näkyvät, etten tykkää. Kunhan tässä joku päivä ehtisi käydä keittiökaupassa. Olen etsiskellyt käytettyä ovea, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Tai sitten kun löytyy sopiva, pitäisi ostaa koko keittiö. Ihan niin paljon en ovia tarvitse.

Vitriinikaappien hyllynreunoihin teippasin Tigerista ostettua pitsiteippiä.
 
 


Suurimmat muutokset tapahtuivat seinustalla, jonne siirrettiin jääkaappi. Seinältä on poistettu yksi seinäkaappi, alakaappi ja laatikosto. Seinä tasoitettiin, maalattiin ja tapetoitiin. Jääkaapin ovi piti vaihtaa aukeamaan toisin päin. Listatkin ovat jo paikoillaan, vaikka kuvia ottaessa ne vielä puuttuivat. Ainoa tekemätön työ on sähköjohtoviidakon selvittäminen ja listoittaminen tarjoiluvaunun takana. Mutta kun se on poissa silmistä, niin poissa myös mielestä.

Ensimmäinen suunnitelma tälle seinustalle oli ostaa mikrokaapin alapuolelle uusi leveämpi laatikosto. Olen kuitenkin aina halunnut keittiöön tarjoiluvaunua, sellaista suurkeittiön vaunua, mutta siihen ei ole ollut tilaa. Kunnes nyt oli. Selasin nettikirpputorit läpi, yhtään ei tietenkään löytynyt. Laitoin oman ostetaan-ilmoituksen toriin ja aloitin selaamaan uusia tarjoiluvaunuja ja hyvä, etten jo klikannut ostoskoriin ikealaista vaunua. Ostoilmoitus oli ollut torissa puoli tuntia, kun sain jo sähköpostin, että olisi vaunua tarjolla. Mikä mäihä. Vaunu on lopetetun ravintolan vanha ja pariskunta, keneltä se ostettiin olisi miellään myynyt kaikenlaista muutakin suurkeittiötavaraa. Sellaista hauskaa, joka ei vaan olisi mahtunut minnekään.

Lisäsäilytystilaa keittiöön järjestin vielä tuomalla vanhan seinäkaapin uunin päälle. Kaappi on jo kaksi vuotta sitten ostettu nettikirpparilta odottamaan omaa paikkaansa. Nyt sekin vihdoin löytyi.

Pienestä keittiöstä hävisi jonkin verran säilytystilaa, mutta toisaalta huone muuttui avaramman näköiseksi pienillä muutoksilla. Ja aika lailla suurimman osan poistoon laitetuista astioista olenkin jo kirpputorilla myynyt eteenpäin.

Muutama asia (pieni seinähylly vitriinin vieressä ja kanakori) pitää vielä maalata, mutta muuten kyllä tykkään tosi paljon.

 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Ne lautaset! Tulen ens viikolla hakemaan. Alpo on vesikissojen sukua, Alman sisaruksista (aiemmista pentueista) useampi kissa tykkää vedestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niillä kiirettä ole. Mutta kyllä saat tulla. Joo, liikaa tykkää vedestä. Suihkuunkin tulee mukaan, vaikkei nyt siihen veden alle, mutta viereen kuikkimaan. Tai no se tulee mukaan kaikkialle muualle paitsi ulos.

   Poista
 2. Mukavan vaaleaa ja täynnä pieniä, kivoja yksityiskohtia. Varmaan kiva suunnitella ja toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä oli kiva puuhata. Vaikka välillä meinasi epätoivo iskeä, kun tuo keittiö on niin pieni ja kaikenlaista pitäisi sinne mahduttaa. Noita pikkukodinkoneita etenkin on hankala saada järkevään paikkaan. Huomaan kyllä, että jos se kone on kaapissa, ei sitä tule juuri koskaan käytettyä.

   Poista
 3. KYllä olette ahkeroineet - hattua nostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte sentään, tämän kanssa ei oltu kovin ahkeria, mutta valmista sentään tuli.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)