tiistai 1. maaliskuuta 2016

KylpylässäAloitettiin talviloma kylpyläreissulla Imatralle. Oli ihka eka kylpyläkäynti minulle. Ja muillekin meille. Reissu oli mukava, mutta suuri kylpyläkärpänen ei kuitenkaan puraissut. Lapsista siellä oli tietty kivaa ja toisenkin kerran kyllä johonkin vastaavanlaiseen paikkaan varmasti mennään.

Valkoisissa kylpytakeissa, kädessä punaiset rannekkeet kävellessä muiden valkotakkisten seassa kylpylän käytävillä tuli vähän sellainen kauhuelokuva-fiilis. Eikä fiilistä helpottanut yhtään kylpylän hämäryys tai tieto siitä, että rakennuskompleksin vanhin osa on joskus ollut mielisairaala. Meille ei kuitenkaan tehty ihmiskokeita tai lobotomiaa, vaan saatiin uida ihan vapaasti ja muutenkin tehdä mitä itseä huvitti.

Kahtena päivänä lilluttiin altaassa, uitiin virrassa, seisottiin suihkujen alla, istuttiin poreissa, laskettiin vesiliukumäessä ja mitä kaikkea vielä. Olihan se hauskaa. Ja teki erittäin hyvää kummankin lapsen uimataidolle.Kylpylän vieressä oleva Angry Birds Activity Park oli toinen viikonloppuretken pakollisista kohteista. Tässä koin ihan samaa ei-ihan-mun-juttu -tunnetta kuin kylpylässäkin. Varsinkin sillä hetkellä, kun juutuin jonnekin putkeen. Tai siis en meinannut liukkailla villasukilla päästä sieltä pois. Silloin päätin, että tämä kerta riitti.

Sielläkin lapsilla oli hauskaa ja minä sain neulottua monta riviä kaulahuivia sekä kulutettua tabletin akun tyhjäksi.

Ja koska Imatralla oltiin, käytiin tietty tutustumassa kaupunkiin. Mies on yli kymmenen vuotta sitten ollut talven Imatralla töissä, mutta meille muille visiitti oli ensimmäinen. Kiva pikkukaupunki, joka varmasti olisi kiinnostava vierailukohde kesällä. Katsastettiin kuitenkin Vuoksi, vaikkei siellä mitään toimintaa talviaikaan olekaan. Keskustassa olevalle kävelykadulle oli tehty jääveistoksia lumikasaan hauska jäinen liukumäki lapsille sekä lapsenmielisille. Saisikohan samanmoista Lahteen ensi talveksi? Ja pakollinen putiikkivierailu tehtiin tietenkin Virkkuukoukkuseen. Kirpputorille olisi vielä tehnyt mieli poiketa, mutta väsyneitä lapsia tai miestä en halunnut tällä kertaa rääkätä moisella visiitillä. Ensi kerralla sitten.


2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)