lauantai 19. maaliskuuta 2016

Pääsiäisvalmisteluja kuistilleKuisti on nyt valmisteltu pääsiäisasuun. Kuivat ja rapisevat kanervat ja havut vein kompostiin ja pesin rappuset sekä kaiteet. Ovimatto on vielä 'pesulassa'. Kissojen istuintyynyn vaihdoin, koska edellinen meni talven aikana melko rapsakkaan kuntoon. Se oli tosi kurainen jo joka puolelta, siihen oli oksennettu pari kertaa ja kerran kakattukin. 

Tilalle on laitettu noidat, höyhenoksat ja narsissit. Ostettiin huomista virpomispäivää varten oikein uusi ovikellokin, ettei ovi vaan jää avaamatta virpojille. Nykyinen ovikello on ollut rikki tammikuun pakkasista asti.

Narsissit ovat tosin majailleet tuulikaapissa nyt pari päivää, koska pakkaset tulivat takaisin. Ja vielä kera navakan viiman. Ei huvittaisi palelluttaa niitä ihan vielä.


 
 

Oveen askartelin pääsiäiskranssin. Tein sanomalehdestä myttäämällä kranssinpohjan. Kieritin sanomalehtirenkaan päälle maalarinteippiä ja hyvä pohja tuli. Höyhenet on liimattu pohjan päälle kuumaliimalla.


Huomista varten lapset askartelivat ison lasipurkillisen virpomisvitsoja. Minun piti ensin tehdä vain mallioksa ja näyttää, miten höyhenet, tarrat ja teipit laitetaan, mutta koukutuin tuohon juttuun niin kovasti, että kolme tuntia vierähti siinä askarrellessa ihan huomaamatta itseltäkin. Suurin osa oksista on kuitenkin lasten tekemiä, joten eivätköhän he huomenna ihan ansaitusti palkkansa saa.2 kommenttia:

  1. Nuo virpo-oksat ovat kauniita. Minä en ole kotona tehnytkään niitä enää, kun teimme tuolla srk-talolla ja sinne jäivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä noita enää kohta ole meilläkään.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)