keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Puutarhassa

Viime vuonna kevät tuli ajoissa ja piti oikein tarkistaa, miten ajoissa se onkaan tullut. Tässä kohtaa kevään tulolla tarkoitan lumitilannetta omalla pihalla. Viime vuonna suunnilleen maaliskuun puolessavälissä oli saman verran lunta kuin nyt. Tässä vaiheessa kuitenkin jo parissa päivässä ehtii tapahtua hurjan paljon.

Omenapuut leikkasin pääsiäisenä, muuten en pihalla ole juuri touhunnut. Patsastelukierroksella ei näkynyt pupun syömiä puita tai pensaita. Jopa suojaamattomat mustikat ja köynnöshortensiat olivat saaneet olla rauhassa. Yhden omenapuun oksa ulottui verkon ulkopuolelle ja sitä oli maistettu, mutta enpä sanoisi sitä tuhoksi. Tämä talvi selvittiin vahingoitta.

Lunta on vielä paljon ja tämän kevään  erikoisuus näyttäisi olevan vesilammikot, joita on joka sulaneessa kohdassa. Toivottavasti maa alkaa imeä sitä vettä, etteivät lammikot seiso liian kauan ja tee omia tuhojaan.

Minkäänlaisia perennanalkuja tai sipulikasvien piippoja ei näkynyt missään, kaikki on vielä lumen peitossa. Etupihalla on sulaa laatoituksen kohdalla ja sekin kaikki vain sen takia, koska olen siitä naputellut jäätä pois. Pihatie ja polut ovat tietenkin myös osittain sulat sekä perinteisesti takapiha suurten koivujen alta. Eli siellä on sulaa, missä oli vähän lunta.

Mies puhdisti linnunpöntöt pääsiäisenä ja minä kävin rekisteröimässä ne Miljoona linnunpönttöä -sivustolle. Voisi kai tuonne pihaan muutaman saada mahtumaan lisää. Kyllähän nuo tiaiset käyvät jo pönttöjä kurkkimassa. Telkänpönttö se taitaa jäädä ilman asukkaita tänäkin vuonna.

Risujenkerääjälle olisi pihalla paljon töitä. Risuja on talvella ilmestynyt normaalia enemmän, koska sähköjohtojen ympäriltä joku mies kävi oksia katkomassa. Ja voisihan nuo tuhkatkin jo perennapenkkien päälle levittää. Tekemistä siis olisi lumikinoksista huolimatta.

Tulevalle keväälle meillä on suuniteltu isompaa pihalla tapahtuvaa urakkaa talon maalaamisen merkeissä. Ensin aiotaan testimaalata puuliiteri parilla eri värillä. Kunhan vain keksitään se oikea väri. Vielä ei tiedetä tuleeko talosta kurpitsankeltainen, hattaranvaaleanpunainen vai merensininen.

 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Harakat rakentavat pesää taas kuusiaitaan, joten kyllä tässä kevät on todella tulossa ja lumet lähdössä.
  Eipä meilläkään kovin paljon taida tuohoja tullut, en ole katsellut pääsiäisen jälkeen, kun en ole nenääni ulos laittanut - koville ottaa tämänkertainen räkätautiflunssa molemmilla.

  VastaaPoista
 2. Näyttäisi olevan enemmän lunta kun meillä, äkkiä se kyllä sulaa pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on enemmän. Ei tartte kuin mennä tuohon mäen päälle, niin on jo ihan eri näköistä. Mutta jo tänään on taas täälläkin hiukka toisenlaista kuin eilen, kun nuo kuvat otin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)