maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskoristelua

Tänään laitettiin loputkin pääsiäiskoristeet, ne vähäiset mitä meiltä löytyy. Pari juttua olisi vielä suunnitelmissa askarrella ja sitten voi keskittyä pääsiäisleipomisiin.

Kuistin narsissien lisäksi on meillä jo pääsiäistunnelmaa ollut tuomassa perunanarsissi, tulppaanit ja helmililja. Ostin helmililjan myös naapuriin lahjaksi ja istutin sen niin pieneen ruukkuun, että siitä jäi pari sipulia itsellekin. Toisesta sipulista pesin mullat pois ja laitoin pieneen maljakkoon, toisen istutin tomaattipyrepurkkiin. Pääsiäiskukkien virkaa toimittavat myös ihanat virpomisvitsat, joita meille eilen sentään jokunen virpoja kävi tuomassa.

Pääsiäisruohoja on tänä vuonna laitettu ennätysmäärä. Ja kokeiltu uusia lajeja. Lapset kylvivät kumpikin omansa ja minä oman vehnäpurkin. Itämisprosentti noissa meidän vehnissä oli huono. Harvaa heinää tulee. Maissit ovat sen sijaan tuuheat ja korkeat. Tykkään. Taidan siirtyä maissinjyviin vastaisuudessakin näiden pääsiäisasioiden kanssa. Kokeilussa oli myös punajuuriruo ja tykkään kyllä siitäkin. Väri on hieno punajuuren punainen ja kaiken lisäksi tämän voi silputa pääsiäisenä salaatin sekaan. Pari askarteluillassa kylvettyä vehnäpurkkia on vielä itämässä ja eiköhän koulustakin ole tulossa yksi ruohokylvös. Tämä taitaa tehdä yhteensä kahdeksan viljelmää. Herneenversojakin laitoin tulemaan, mutta kumpikin kylvös epäonnistui ja herneet mätänivät. Pitää varmaan kokeilla toisilla siemenillä. 

Kirpputorilta löytyi ihana pikkuinen keltainen pääsiäisliina. Tai niitä oli oikeastaan kaksi, toinen meni Tyynen pehmoeläimen peitoksi. Tämäkin oli niin halpa, että olisi ollut sääli jättää se sinne pöydälle. Maksoi vain kymmenen senttiä.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä jo!
    Saa nähdä, kerkiänkö pääsiäiskoristeluita laittaakaan, kun olen taas ollut töissä ja tiistainakin ainakin neljä tilaisuutta pitkin päivää ja keskiviikkona jatkuu. Tällainen on meikäläisen pääsiäistä.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)