tiistai 22. maaliskuuta 2016

Muurausnaruasiaa


Vähän väliä tulee someen joku villitys jostain käsityötyylistä, tavasta tai mallista, jota kaikki kokeilevat. Joskus villitsi norjalaisherrojen joulupallot, viime syksynä virkatut valopallot ja jo jonkin aikaa ovat kaikki neuloneet anelmaisia. Ja virkkaajat virkkaavat muurausnarua niin, että se on jopa loppunut joistakin kaupoista. Täällä on hauskasti kirjoitettu aiheesta, jos joku ei vielä ole kuullut asiasta.

Käsityö-, askartelu- ja kaikenmaailman tuunausryhmät ovat kyllä hyvä tapa pysyä mukana menossa. Niistä saa hyviä vinkkejä ja ideoita ja tietää mikä on kuuminta hottia just nyt. Tosin ihan aina ei jaksaisi kaikkea, kuten eräästäkin ryhmästä jatkuvalla syötöllä etusivulle alkoi viime kesänä tulla niitä betonisia ruukkuja. Kaikki samannäköisiä. Ja minun mielestä sikarumia.

Minä kun olen hidas hämäläinen, lähden näihin hittijuttuihin mukaan usein tosi paljon jäljessä tai sitten, jos se ei kiinnosta, niin en lähde ollenkaan. Virkatut valopallot kiinnostaisivat, mutta aina on joku muu asia ajanut niiden edelle. Ehkä sellaiset virkkaan, kun kaikki muut ovat jo omansa tehneet. Anelmaiset - no jaa, ei ehkä ole ihan mun juttu. Karjalaistyyppinen sääri ja sukka, jossa on paljon kuvioita ja ulokkeita ei ehkä sovi kovin hyvin yhteen. Mutta jos joku mulle sellaiset haluaisi tehdä, niin kelta-harmaa-vaaleasävyiset voisin kuvitella jalkoihini. Joulupalloissa, kuten monissa muissakin hittijutuissa on kiinnostus hiponut nollaa, joten en ole viitsinyt edes kokeilla.

Kiinnostus nollassa oli myös muurausnaruvirkkauksen kanssa. Katselin aikani virkkausryhmässä muurausnarusta tehtyjä asioita: säilytyskoreja (ei ole mun juttu, enkä osaa edes tehdä siistiä), pitsiliinoja (miksi tehdä muovista, kun voi tehdä puuvillasta tai pellavasta tai mikä parasta, ostaa kierrätetty kirpputorilta - tai no jos ulos haluaa sateenkestävän liinan niin onhan se ok), mattoja (muovia, paitsiettä olisihan se ehkä vessassa se juttu, mutta kylmä jalalle), kasseja (muovipussin saa kaupasta, jos haluan muovikassin).

Muurausnaruissa on kuitenkin kivat värit ja se houkutti kovasti. Mies sitten toi eräänä päivänä kauppareissultaan pari rullaa. Koska löysin ohjeen virkattavaan amppeliin ja sitä halusin kokeilla. Nyt siis minä kun kaikki muutkin. Ja vaikken nyt ihan siinä kuumassa kärjessä tähän ryhtynyt, niin en sentään se viimeinen kokeilija ehkä ole.

Tähän asti olen lukenut muurausnaruvirkkaajilta muurausnarusta vain positiivisia kokemuksia, ei moitteen moitetta. Täytyy sanoa, että ei tästä tullut suosikkilankaa eikä edes toiseksi suosikkia. Pahempia materiaaleja virkattavaksi, mitä minä olen kokeillut on lahjanaru ja paperinaru. Tämä tulee siinä sitten heti perässä. Muovin tuntu virkatessa on ikävä, on jäykkää ja jälki on epätasaista. Seuraavan amppelin teen puuvillasta. Kyllä niissäkin on ihania värejä ja hurjan paljon enemmän kuin näissä.

Aion kuitenkin tämän amppelin virkata valmiiksi. Ja ehkä, jos oikein innostun, teen pikkupikkupitsiliinan tuonne pihapöydälle. Tai sitten käytän loput narut siihen, mihin ne on alun perin tarkoitettu ja opettelen muuraamaan.


14 kommenttia:

 1. Kerrassaan hämmästyttävää että muuraunaruakin saa nykyään väreissä, en ole tiennyt :D Kestäisiköhän tuo kasvihuonekäytössä esim. tomaattien naruna? Pinkki ois aika ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta kasvihuonekäytössä voisi kokeilla. Pihakäyttöön voisi ottaa muuten, mutta on mun mielestä vähän turhan räikeää siihen.

   Poista
 2. Mä olen pari kertaa ajanut Bilteman ohi ja miettinyt että menisinkö kuitenkin hakemaan tota. Mutta ei oo oikein ollut ideaa mihin sitä tarvii. Amppeli ois kyllä kiva ja joku puhui että vois pyörän koristella muovinarulla. No. En mä nyt sinne kiirehdi. Onhan mulla niin paljon ihania lankoja joista virkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata kiirehtiä. Puuvillat, villat ja pellavat on kyllä virkatessa paljon mukavampia ja oikeita lankoja. Mattokin on käynyt mulla mielessä, mutta tuosta tulee sen verran ohut, etten tiedä, pysyisikö paikoillaan. Pyörään voisi tosiaan virkata jotain oheiskoristetta, hyvä idea. Olen tässä jo ehtinyt miettiä muurausnarun säänkestävyyttäkin. Siis sitä, että jos tekee jotain ulos miten se kestää tuulet, tuiskut ja auringon, koska muoviset pihalelutkin hapertuvat ollessaan vuoden ympäriinsä ulkona.

   Poista
  2. Just ton takia mietin kasvihuonekäyttöä. Mulla on nyt jotain oranssia muovinarua tomaattien naruna ja se haperoituu jo yhdessä kesässä, syöpyy maassa katki jopa. Hieman kestävämpää kaipaisin tilalle.

   Poista
  3. Kokeile muurausnarua. Saat multa rullan :D

   Poista
 3. Mä kuulin tästä villityksestä vasta eilen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toi fb:n virkkausryhmä on se, missä tää nousi hitiksi jo joku aika sitten. Mulla tulee jo korvista ulos ne muurausnarulla virkatut korit.

   Poista
 4. Mä luin kans asiata vasta päivä-pari sitten kun joku linkkas tuon saman hauskan jutun fb:ssä. (Sinä?) mut hei, niillä ei ole edes kunnon punaista! Vaikka on noi oranssit, keltaiset ja vohreäkin kivoja, vaan en kyllä minäkään ihan heti keksi mitä tekisin. Rannekin kiukuttelee ja muuta koukulla kesken. Vaan entäs jos yrittäin olla erilainen nuori ja meenkin penkomaan muut osatot ja etsin jotain ranteentappajanarua ja virkkaan siitä jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kunnon punaista :D Olishan noita muovinaruja ja kaikenmaailman nyörejä kokeiluun, löytyisiköhän sieltä joku parempi. Joku kyllä sanoi jossain ryhmässä, että tämä muurausnaru on ihanan puuvillamaista. Noh. Minkälaista puuvillaa lienee hän kokeillut, mun puuvillat ei ainakaan muistuta muurausnarua lainkaan.

   Poista
 5. Olen myös hymyillen seurannut virkkausryhmissä tätä villitystä :) Sen verran asia kiinnosti, että pyysin miestä tarkistamaan töissä ko. narun saldotilanne, muttei ole vielä ehtinyt. Itselle en aio hankkia; ei oikein ole tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä koreja aika monet tuntuu tekevän. Ja mattoja. Ja pitsiliinoja. Minäkin pistin miehen asialle, kun ei itsellä tuonne Biltemaan ole muuten mitään asiaa, enkä nyt tämän takia viitsinyt vaivautua. Mulla on vielä se amppeli kesken ja motivaatio on asteikolla 0 - 100 se nolla. Jos nyt pääsiäisenä yrittäisi sen virkata loppuun.

   Poista
 6. Enpä ole aikaisemmin kuullutkaan värillisistä muurausnaruista. Ei tuo villitystieto ollut meille asti aikaisemmin kantautunut.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)