perjantai 8. huhtikuuta 2016

Amppeli muurausnarusta

Pari päivää sitten jaksoin kaivaa keskeneräisen amppelin ja viimeistellä sen. Eihän siitä puuttunut paljon, vain ripustusnarut. Nyt on nekin ja amppeli roikkuu ikkunassa.

Muurausnarusta ja mielipiteistäni kyseisestä langasta kirjoittelin jo pari viikkoa sitten. Joten siitä tällä kertaa sanon vain, että muurausnarusta ei tullut suosikkilankaa. Amppelin sain kuitenkin valmiiksi ja vielä olisi jossain vaiheessa tarkoitus tehdä pieni muurausnaruliina pihapöydälle. Sitten kun sopiva ohje löytyy. Vinkkejä otetaan vastaan.

Ohje amppeliin löytyy Käsityölehdestä 3/2016. Alkuperäisessä ohjeessa amppeli virkataan koukulla 4½. Minä tein koukulla 3 ja tuosta tuli valtavan iso jo silläkin. Liekö lankavalinnalla osuutta asiaan, ihan noin löysä ei edes minun käsiala ole.

Mukavaa muovinarussa oli lankojen päättely. Pujottelin langanpäivä jonkun matkaa, mutta vain vähän. Langanpäät on päätelty polttamalla. Helppoa.

Valmiiseen amppeliin ostin eilen hienohelman. Saa nähdä kuinka lyhytikäinen se on. Olen kerran onnistunut pitämään yhden hengissä ja saanut sen jopa kasvamaan useamman vuoden. Se oli silloin kun asuin vielä kerrostalossa ja jaksoin huonekasveja hoitaa. Sen jälkeen kaikki hienohelmanhengissäpitoyritykset ovat kokeneet vähintäänkin nolon lopun. Jännä nähdä. Tuskin tämä ihan yhtä nopeasti kuukahtaa kuin muratti. Samalla reissulla ostin pari kukkivaa saintpauliaa. Niiden kanssa yleensä onnistun ja saan ne kukkimaan useita kertoja. Ja keittiön pöydälle löytyi myös pari valmisyrittiä. Nämä kuuluvat myös luokkaan kuolee vähintään viikossa. Viikon päästä raportoin miten kävi. PS. Osallistukaa edellisessä postauksessa olevaan messulippuarvontaan. Palkintona lippu Lapsimessuille.

2 kommenttia:

 1. Mahtava väri! Mulla on vielä(kin) pieni kammo noita amppeleita kohtaan(koska 80-90-luku;)mutta toi väri kyllä on onnistunut valinta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Ulospäin näyttää tosi raikkaalta pisteeltä, kun ei ikkunasta paljon muuta sinne näy.

   Onhan tää eka amppeli mullakin sitten 80-luvun :D Silloin joskus oli niitä simpukka-amppeleita, jotka oli kyllä ihan kauheita.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)