tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tuvan uusi matto

Reilu kuukausi sitten ostettiin uusi matto tupaan. Päätin, että postaan siitä, kunhan saan ommeltua muutaman uuden tyynynpäällisen. Että niissä kuvissa olisi muutakin kuin matto ja vähän mitä sattuu tyynyjä. Päätin myös, että ompelen ne heti kun on oikea sadepäivä. Sellainen koko-päivän-sataa sadepäivä oli tänään. 

 


Matto on Ivana Helsingin suunnittelema Tilkkutäkki ja valmistettu kierrätyspuuvillasta. Meillä oli ensin kokeilussa keltainen (jonka olisin halunnut), mutta se näytti likaiselta ja tunkkaiselta. Ei sopinut meille. Siispä rohkeasti valittiin tämä turkoosi-vihreä, joka ei etukäteen ollut ollenkaan minusta sopivan värinen. Vaan niinhän siinä kävi, että tämä oli just sopiva ja kivan värinen matto meille. 

Vesipesua matto ei kestä, vaikka tietysti ajattelin sen vedessä pestä, sitten kun tarvis on. Kuviot haalistuvat vesipesussa ja se tuli jo todistettua, kun kissa oksensi matolle ja pyyhin sitä voimalla puhtaaksi. Haalistui tai ei, tykkään matosta ja se on varmasti haalistuneenakin parempi kuin edellinen.


Uudet tyynynpäälliset on ommeltu yhtä lukuun ottamatta vanhoista tyynyliinoista tai muusta vanhasta kankaasta. Sellainen huomio tuli tehtyä, että on helpompi ommella tuollainen yksinkertainen koristetyynynpäällinen kankaasta, kun käydä muokkaamaan vanhaa tyynyliinaa. Miina ja Manu -kangas on ainoa uutuus ja sen ostin vasta pari viikkoa sitten Lapsimessuilta. 


Muutakin uutta on ilmestynyt tupaan. Vintagemarkkinoilta pari viikkoa sitten löytyi iso emaliastia kesken olevia neuleita varten. Tietenkään ne kaikki eivät tuohon mahdu, mutta ainakin ne, joita ahkerammin teen, saivat emaliastiasta paikan.

Sienijakkara taisi kotiutua meille jo talvella. Olen etsinyt vastaavaa pitkään. Uusia olisi myytävänä joissakin nettikaupoissa, mutta halusin käytetyn. Rikosseuraamuslaitos myy myös vastaavia ja sieltä jo harkitsin ostamista, mutta onneksi en ehtinyt klikkailla, vaan käytetty löytyi nettikirpputorilta.

Mattoakin vanhempi uutuus tuvassa on verhot, jotka myöskin löytyivät nettikirpun kautta. Aivan ihanat ja laitoin ne saman tien ikkunaan silittämättä. Verhot, kuten hyvin moni muukin asia, siirtyvät tuvan laajennuksen puolelle, kunhan se saadaan valmiiksi. Mutta on ihan kiva, että tämä väliaikainenkin ratkaisu näyttää omaan silmään viihtyisältä.  

2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)