sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Puutarhasuunnitelmia

Tämän kesän puutarhasuunnitelmiin kuuluu ainoastaan talon maalaaminen ja puuliiterin viimeistely. Sekä tietty kitkemistä, kasvien siirtämistä ja pari köynnöstelineen uusimista. Mutta ei muuta. Eikä etenkään mitään isompaa.

Talon värin pohtiminen onkin tuottanut päänvaivaa kevään aikana. Ollaan ajeltu eri paikoissa katsastamassa värejä ja joka kerta ajellessa pää kääntyy kivan väristen talojen perään. Tällä kertaa minun ja miehen mielipiteet risteävät niin kovasti toisistaan, ettei ole koskaan aikaisemmin. Mies haluaisi herrasmiehen harmaata ja minä hattaran vaaleanpunaista. Se väri, johon taidetaan lopulta päätyä on kurpitsankeltainen.

Olen koemaalannut puuliiterin kolme seinää ja nyt vain pitäisi lopullisesti päätää onko se hyvä myös taloon vai vieläkö kokeillaan jotain muuta. Vaikea valinta ja sen pitäisi osua kerralla nappiin. Investointi on iso, eikä työn määräkään ole mikään pikku juttu. Melkein olen menettänyt asian kanssa yöunet.

 


Sopisiko tuo väri myös taloon?

Koska väriä ei ole lopullisesti vielä valittu, eikä taloa vielä edes pääse maalaamaan, ehtii pihalla tehdä paljon muutakin. Vielä on lunta ja routaa ja maa on kovin märkä eli minkäänlainen rapsuttelu tai kupsuttelu ei ole viisasta. Pakolliset oksien leikkauksetkin teen sitä mukaan, mitä paikkaa olen kevätsiivoamassa.

Jotain on kuitenkin pihalla tapahtunut. Ollaan tyhjenetty neljä vuotta lainassa ollut pressutalli. Vihdoinkin päästään siitä eroon ja saadaan palauttaa se omistajalleen. Tämän lisäksi olen pessyt ja siivonnut pihamökin ikkunoita, lattioita ja huonekaluja sekä istuttanut orvokkeja.

Narsissit työntävät hiippojaan esiin mullasta. Samoin pionin alkuja on jo näkyvillä. Krookuksetkin ovat tuleet esille parissa paikassa ja sinivuokoissa on nuppuja. Kaikki krookukset eivät näytä nousevan enää. Samoin viime keväänä pihalta pongattua lumikelloa ei ole näkynyt. Tosin sen vieressä majailleet hostat annoin eteenpäin, joten sekin on varmaan jatkanut matkaa toiseen puutarhaan.

 
 

4 kommenttia:

 1. Minä maalaisin talosta harmaan, sellaisen kauniin kyyhkysen harmaan valkoisilla puitteilla. Eikä se vaaleanpunainenkaan olisi paha. Mun lumikellot on nousseet tosi hitaasti, kaikissa ei ole vielä edes nuppuja. Josko sullakin vielä nousisi kun vähän maa sulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon väri on niin vaikea valita. Jos tekisi vaan sellaisen kuin se oli ennenkin - valkoisen. Eipä tarvisi miettiä.

   Mylläsin sen lumikellopenkin niin rajusti viime kesänä, että ne on varmaan lähteneet hostien mukana muille maille. Syksyllä istutan kyllä uudet sipulit.

   Poista
 2. Vaalean siniharmaalle ääni täältäkin :-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)