sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Siivottu pihamökki

Tänään avattiin grilliauskausi puhtaassa ja siivotussa pihamökissä. Grillattiin nakkeja, lihaa, halloumia, maissia ja ananasta. Tietty vielä salaatit ja patongit päälle. Jälkkäriksi grillattiin banaanit, joiden sisälle oli kätketty suklaata. Oli tosi hyvää ja nälkä ei jäänyt.
Pihamökki on nyt siivottu kesäkuntoon ja olihan siellä kiva istuskella. Tänä vuonna mökissä on hiukan erilaista kuin aikaisemmin, koska siellä on nyt kaksi puusohvaa. Toinen, miehen isän tekemä, siellä on jo ollutkin, mutta toinen on uusi. Tai no uusi siellä. Se on kirpputorilta kuusi vuotta sitten lapsille ostettu sänky, joka oli Tyynen käytössä viime kesään saakka. Ei raaskittu siitä vielä luopua ja tuo sohvapaikka on mökissä ollut aina kovin haluttu, joten hyvä, että niitä on nyt siellä kaksi. Ei tule niin kovaa kiistaa. Ja vielä saatiin kaksi tuoliakin mahtumaan.
Vähän mökissä näyttää vielä aneemiselta ja tyjältä. Pää raksuttaa koko ajan kaikkea, mitä sinne pitää vielä tehdä ja tuoda. Tyynyjä pitää tuoda kasa lisää, kunhan ehdin ommella päällisiä. Samoin viirinauha on tuonne jo tuloillaan, kesken sekin. Aurinkokennolla toimivat kesävalot olisi kivat ja tuolit kaipaavat istuintyynyjä. Isompi matto olisi hyvä, mutta omista varastoista ei löytynyt muuta sopivaa kuin tuo pieni punainen. Pitää taas alkaa tarkkailla kirpputoreja mattosilmällä. Tuon punaisen maton olen joskus vuosia sitten kutonut itse. Tein yhteen aikaan paljon mattoja ja tuo on ainoa, joka jäi itselle. Pitäisi kai joskus taas aloittaa uudestaan matonkutomisharrastus.

Ja tarpeeksi kauan kun tuolla istuu ja suunnittelee, tulee mieleen, että voisihan noita kalusteita maalata ja ristikot ikkunoihinkin olisi nastat. Mutta katsotaan niitä joskus tulevina vuosina.

Mökin siivoamisen yhteydessä pesin terassin ja istutin pari orvokkia. Kovin ne ovat vielä vaatimattomia, mutta kiva kun on jo jotain kukkivaa. Ja kiva kun on pihan kevätsiivousurakasta nyt yksi osa jo hoidettu.  Huomenna kai olisi aloitettava leikkimökin putsaaminen.6 kommenttia:

 1. On tuo vaan ihana kesähuone. Minulla on yksi iso ylimääräinen puuvillamatto mutta se on aika värikäs, vihreää, oranssi ja valkoista leveää raitaa. Ei maksa mitään jos kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin vaikka katsoa sitä mattoa. Kuulostaa kyllä ihan hyvältä.

   Poista
 2. Kivan näköstä. Kesä tulee kovaa kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tulee tosiaan. Ei meinaa perässä pysyä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)