sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Minkä värinen talosta tulee

Viikonloppuna on päänvaivaa aiheuttanut talon tulevan värin valinta. Se kun pitäisi pikku hiljaa alkaa päättämään.

Ostettiin pari eri sävyä keltaista ja testailin niitä puuliiterin takaseinään. Pienen kyselytuloksen perusteella (oma perhe + lasten serkku) eniten ääniä sai se väri, jolla jo kolme seinää puuliiteristä oli aiemmin maalattu. Oman perheen sisällä vain yksi ääni meni eri värille, joten joku meistä ei nyt saa mieleistään keltaista sävyä. Facebook-kyselyn perusteella talosta tehdään raidallinen. On tämä hankalaa. Varmaa on kuitenkin se, että talosta ei tule harmaata eikä vaaleanpunaista ja talo varmasti maalataan jollakin värillä tulevana kesänä.

Talon värin valitsemisen lisäksi viikonlopun aikana ollaan yhdessä harrastettu lasten harrastuskuljettamista. Mies on harrastanut kuplan kunnostamista. Minä olen harrastanut maalaamisen lisäksi kesäkukkien istuttamista. Eniten on aikaa kuitenkin vienyt tuo värin valitseminen. Se on ajatuksissa koko ajan. Onko se väri nyt varmasti niin hyvä, että sitä on kiva katsella seuraavat kaksikymmentä vuotta.
6 kommenttia:

 1. Jos keltainen pitää valita niin minunkin valinta olisi aiempi keltainen, on tosi nätti sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä nyt on tässä joku aika katseltu ja omaan silmään se tuntuu hyvältä. Nuo myöhemmät kokeilut tuntuivat melkein ekalla siveltimenvedolla vääriltä. Liian kirkkailta, liian vaaleilta tai liian vääriltä.

   Poista
 2. Minäkin pidän kurpitsankeltaisesta. Se on maanläheinen, ja sopii hyvin ympäröivään luontoon ja puutarhaan. Ajattele syksyä, kurpitsankeltainen talo ruskan keskellä! Talvella piristää valkoista maisemaa ja keväällä sointuu hienosti orastavaan vihreyteen. Nuo muut keltaiset ovat jotenkin enemmän teollisen ja muovisen sävyisiä. T. Pumpkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla ajatuksilla menen siitä, miten väri sopii ympäristöön eri vuodenaikoina. Ja kesällä se on mainio tausta vaaleanpunaisille ja pinkeille kukkasille.

   Aika paljon tuo kurpitsankeltainen on sävyltään keltamulta ja se on minustakin luonnollinen väri.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)