lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän luukku - paperitähtiKivan taitellun paperitähden ohje löytyi Taika -lehdestä numerosta 10-11/2011. Löysin lehden yhtenä päivänä omista lehtipinoista eikä ole mitään muistikuvaa mistä se on meille ilmestynyt. Olen varmaan joltain sen saanut, itse en ainakaan ole ostanut, koska tähden lisäksi lehti ei juuri ideoita antanut. Paitsi ehkä vielä yhden.

Tähän on käytetty vanhaa perintösatukirjaa. Grimmin sadut ovat aika hurjia ja olen kirjaa käyttänyt muuhunkin. Täytyy aina katsoa minkälaista tekstiä tulee näkyviin, koska sadut eivät ole kovinkaan kepeitä.

 

Leikkasin 12 paperisuikaletta, mitaltaan 22 x 1 cm. Pujottelin kuusi suikaletta korinpohjaksi. Paperiliimalla kiinnitin ne toisiinsa. Toiset kuusi pujotellaan samalla tavalla.Vaakasuorien ja pystysuorien suikaleiden reunimmaiset taitetaan päällekkäin ja liimataan. Tämä tehdään kummallekin tähdelle. Tähdet laitetaan vastakkain kumittain ja keskimmäiset suikaleet pujotetaan vastaan tulevaan lenkkiin. Suikale liimataan kärkeen kiinni, siihen mihin se luonnollisesti asettuu. Ylimääräiset paperit leikataan pois.

Lehden mallitähtiä oli koristeltu maaleilla ja timanteilla, mutta itse halusin jättää tämän tähden ilman ylimääräisiä koristeita. Isompi tähti isompaan ikkunaan on parempi, tämä pieni pääsee pikkuikkunaan kunhan laajennusosa valmistuu joskus. Olkoon tämän joulun isossa ikkunassa.3 kommenttia:

  1. Yllättävän kovan näköistä.
    Hyvää itsenäisyyspäivää - lippu on liehumassa

    VastaaPoista
  2. Samoin, hyvää itsenäisyyspäivää.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)