lauantai 13. joulukuuta 2014

Lucian päivän luukku - pitsipipo

Taas on luvassa huonoja itsestä itse näpättyjä kuvia, mutta sen verran säästän teitä, että niitä on vain kaksi.

Pitsipipon pohjana on ulkopuolella oma vanha teepaita. Sisäpuolena miehen vanha poolpaita. Teepaidan trikoo ei riittänyt  kaksinkertaiseen pipoon, joten oli pakko vierailla vaatekaapilla uudelleen ja ottaa sieltä se vaate, joka oli vähiten käytössä. Eli ei ikinä. Muuta mustaa trikoota ei omista varastoista löytynyt. Vanhoista perintö- ja kirpputoriliinoista tuli pitsikoriste. Pipo oli nopeasti valmis.

Kaavan mukaan tehdystä piposta tuli aavistuksen verran liian iso. Sen verran löysää materiaalia vanhat paitatrikoot ovat. Se menee noinkin, mutta taidan seuraavalla kerralla saumuroidessa kaventaa sitä hiukan.

Tykkään. Tästä tuli lempparitrikoopipo.

Ja eilen otetuista kuvista poiketen, pihalla on nyt yli kymmenen sentin lumikerros vastasatanutta lunta ja lisää tulee koko ajan. Vihdoinkin pääsee lumitöihin.


4 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Minua vähän hirvittää lumen tulo, mies on maailmalla ja lumityöt ja jäi harteilleni. Onneksi tulee jo huomenna kotiin, pari tuntia kolasin tietä ja sain vasta pienen pläntin puhtaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teillä onkin pikkuisen enemmän lumityömaata kuin meillä, hirvittäisi muakin. Aika raskasta lunta oli ja meni pipo ja hanskat vaihtoon pari kertaa, kun oli niin märkää. Huomenna jatketaan. Lapsistakin oli enemmän apua kun ne oli pienempiä, enää ei nuo lumityöt niin kiinnosta.

   Poista
 2. Olipa aikamoinen lumi-ilma ajella pääkaupunseudulle, mutta ne lapsenlapsen synttärit!
  Pipo on kiva! Ja ainahan pipolla on käyttöä. eikös vain.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Oli tuo pikkuinen päätiekin aika kurjassa kunnossa. Onneksi on nastat alla.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)