perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12 - joulukoristelaatikko

Joulukoristeet on säilyneet jo vuosia erilaisissa pahvilaatikoissa ja rottinkikoreissa. Useammassa ja epäsiistin näköisessä. Jossain laatikossa luki kuusen koristeet ja jossain luki ne koristeet, jotka otetaan esille jo marraskuussa ja jossain ei lukenut mitään. Laaikoissa oli aina vääriä koristeita ja olen jopa onnistunut kadottamaan yhden laatikon. Joka vuosi, kun korjaan koristeita pois, ajattelen, että pitäisi tehdä jotain tälle koristekaaokselle. Mutta koska aina on jo niin kiire päästä koristeista eroon, ei ole tullut tehtyä asialle mitään. Ennen viime vuotta.

Kaivelin varastosta muutaman hyvän kannellisen kenkälaatikon ja muun laatikon. Päällystin ja koristelin ne ja kaikki pienemmät laatikot laitoin yhteen isoon pahvilaatikkoon, jonka kylkeen kirjoitin sabluunan ja akryylimaalin avulla joulu. Kaikki koristeet ovat nyt samassa laatikossa. Ja tilaa on vielä uusillekin jutuille. Parempi kuva isosta laatikosta on täällä.Pienet laatikot pällystin erilaisilla papereilla. Vanhan satukirjan sivuilla ja kuvilla, vanhan aikakauslehden sivuilla, nuottivihkon sivuilla, nuottipaperilla ja käytetyllä joulupaperilla. Kiinnitin paperit liisterillä. Joulupaperi on sen verran ohutta, että liisteri veti sen ryppyyn, mutta se jotenkin sopii siihen. Kaikki muut paperit tarttuivat hyvin ja siististi.

Tekstit laatikkoihin tein leimoilla, tarroilla ja kohokirjoittimella. Joihinkin lisäilin joulutarroja ja kimalleliimaa. Yhden vanhan viskilaatikon säästin sellaisenaan, koska se oli jouluisen hopeinen.

Vaikka tuli tehtyä aika pikaisesti ja suunnittelematta, on nuo kuitenkin parempia kuin ne vanhat risat ja tosi rumat. Tykkään itse.4 kommenttia:

 1. Minun on pitänyt monta vuotta tehdä lahjarasoita vanhoista kenkälaatikoista. No, edelleen odotan inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kauan kesti mullakin tuo inspiraation saapuminen (hämäläisyys?), mutta kun se tuli, niin ei olisi malttanut lopettaa. Se on jo hyvä alku, kun laatikoita on odottamassa :)

   Poista
 2. Olisi aiheellista täälläkin askarrella siistit. Nyt muovilaatikoita, joissa ei kansiakaan. Komeron yläkaapissa nuo tavarat - kannet eivät mahtuneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helpotti uudet laatikot järjestystä. Liisterisuti vain heilumaan :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)