keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pakettikortit

Viime jouluna meinasi pakettikorteista tulla melkoinen ongelma. Paketteja oli paljon ja kaupasta ostetut tarrakortit loppuivat. Ne ovat vähän kökköjä, mutta käytännöllisiä etenkin lasten paketteihin. Tiimari meni konkurssiin ja muualla tarrarullat maksavat liikaa. Jo vuosia olen tehnyt pakettikortiksi joululahjapaperirullan sisältä löytyvästä pahvista leikatun kaistaleen. Se on ihan hyvä ja toimiva ja jopa tyylikäs, mutta ehkä kuitenkin vähän tylsä.

Nyt askartelin sarjatuotantona kortteja, joissa on sama lahjapaperirullan sisällä oleva pahvi taustana. Pahvin päälle liimailin viimevuotisista lahjapapereista leikattuja kuvia. Toisen pakettikorttierän tein käyttämällä taustapahvina konvehtirasioita. Säästän yleensä aina kaikki sellaiset pahvit, joita voi käyttää hyvin askarteluissa kuten konvehtirasiat, legorasiat, piparirasiat ja sen sellaiset. Tällaiseen askarteluun ne sopivat paremmin kuin hyvin.

Pahvien päälle, kuvapuolelle, liimailin lahjapapereita viimevuotisista lahjoista sekä kuvia joulukirjan sivuilta. Koristelin tarroilla, leimoilla ja kimalleliimalla. Reiät tein tavan reikäkoneella. Nyt riittää pakettikortit täksi jouluksi. Ja taitaa niitä Tiimarin loppuunmyynnistä ostettuja tarrojakin vielä löytyä varastosta.
6 kommenttia:

 1. Kivoja. Terveisiä Turun reissulta.

  VastaaPoista
 2. Kauniita pakettikortteja!
  Olen samaa mieltä, että tarrat ovat lasten paketeissa kätevämpiä ja usein minä vain kirjoitan nimen paperin päälle. Välillä sitä sitten haetaan joka kulmasta, että kenellekäs tämä olikaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä nuo lapset avaavat paketit sen verran reippaasti, etten ole heidän pakettien ulkonäköön viitsinyt niin paljon panostaa. Ja kyllähän lapsille (omille ja muiden) tulee noita lahjoja hankittua sen verran enemmän kuin aikuisille, että senkin takia menee niiden paketoiminen vähän liukuhihnatyönä.

   Poista
 3. Itse tehdyt on hyviä, niitä syntyy meilläkin kaikesta mahdollisesta materiaalista. Ostotarrat on viime vuodelta, taisin ostaa ne Mark&Spenceriltä Tallinnasta. Tänä vuonna en ole tehnyt tai ostanut yhtään korttia, kaikkea oli niin runsaasti edellisistä jouluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan myös teen lisää näitä, että ensi jouluksikin jää :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)