sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulu

Iloa ja valoa tuonut joulu on jälleen kerran vietetty omien perinteiden mukaisesti.

Jouluaattona riisipuuro ja manteli. Pikainen pyrähdys veljellä. Kyläilyä ja kahvittelua tädin luona, serkku, pikkuserkkuja ja jutustelua suvusta. Lumisadetta. Kotona suolakeksejä, piparkakkuja, pähkinöitä ja juustoa. Maksullinen pukki ja lauluesitykset. Lahjapapereista ja naruista villiintyneitä kissoja. Tekokuusi ja aito kuusi. Joulutähti ja huolettoman hoitajan joulutulilatva. Kynttilöitä. Valtavat röykkiöt paketteja. Iloisia hyväntuulisia lapsia. Käsityölahjoja, kierrätyslahjoja ja vaikka mitä muitakin lahjoja. Jakkara, korvakorut, lankoja, kynttilöitä, käsityökirja ja huolettomalle luottokortinsäilyttäjälle luottokorttikaulakukkaro. Uudet pyjamat. Ja jälleen kerran aivan liikaa suklaata.

Joulupäivinä ulkoilua ja lumitöitä. Potkukelkkailua ja lumipotkulautailua. Lumisadetta ja pakkasta. Kynsien lakkaamista ja legojen rakentamista. Hyväntuulisia lapsia. Pelaamista ja kissan hätistämistä pois pöydältä. Kyläilyä ja kahvittelua miehen veljellä. Epätoivoista yritystä saada edes joku syömään porkkanalaatikkoa. Kinkkua, hedelmäsalaattia, sienisalaattia, kalaa ja taatelikakkua. Lusikkaleipiä. Juustoja ja pähkinöitä. Ja edelleen aivan liikaa suklaata. Ja kahvia. Kynttilöiden polttoa ja sohvalle nukahtamista.
Joulun jälkeisenä viikonloppuna ulkoilua ja potkukelkkailua. Kissojen joulusilakat ulkona. Ulos ja sisälle minuutin välein kulkevia kissoja. Pakkasta. Joulun jätteiden lajittelutalkoot. Pahvit, paperit ja narut. Ensi vuodelle runsaasti paketointimateriaalia. Legojen rakentamista ja kyläilyä. Helikopterin lennättämistä. Hyväntuulisia lapsia. Jouluruokien jämien kompostoimista. Kinkunjämät kissoille. Hedelmäsalaattia, piparkakkuja ja taatelikakkua. Edelleen talon lämmittämistä kynttilöitä polttamalla. Seinien maalaamista. Siivoamista. Ja iltapalaksi pitsaa. 
 Oli ihana joulu. 6 kommenttia:

 1. Hyväntuulisia lapsia - tärkeää! Ja ehkä vanhemmatkin...
  Kiva oli teitä nähdä pitkästä aikaa täälläkin.
  Mukavaa potkuttelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen riidaton on ollut tämä joulukuu ja se on ollut kummallista. Mutta tosi ihanaa.

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Meilläkin syötiin tänään pizzaa. Siitä kinkusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitsa ei ollut kinkusta vaan ihan jostain muusta. Kinkun jämäpala meni osittain kissoille - kun niille ei uskalla paljon antaa - ja osittain kompostin täytteeksi.

   Poista
 3. Ihania joulukuvia ja kivasti kirjoitettu joulun kulku. Ihan välillä hengästytti, mutta mukavalla tavalla. Täytyy sanoa, että kyllä nyt jo alkaa tehdä mieli pitsaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosiaan hengästyttävä joulu. Ei ollenkaan niitä normaaleja uudessa yöpaidassa lojumisia pitkin päivää. Mutta toisaalta ihan kiva niin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)