sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Luukku 14 - lumiukko

 

Tänään on vuorossa osuvasti lumiukko. Eilen aamulla oli maa valkoinen ja pihalle ilmestyi lumiukko, joka tosin hajotettiin heti. Nyt sinne on taas lähdössä lumiukonrakennusryhmä. Näistä kuusenkoristeukoista muutama jää itselle, loput lähtevät opettajille ja kerhotädeille.

Lumiukon pohjana on kolme massapalloa, jotka on kiinnitetty toisiinsa grillitukun ja liiman avulla. Niiden päälle on sivelty struktuurimassaa. Massan kuivuttua on liimalla kiinnitetty rautalangasta väännetyt kädet ja grillitikun päästä maalattu porkkana. Ripustusnauha on kiinnitetty myös pienen grillitikun palan ja liiman avulla. Lopuksi tussilla silmät ja suut. Ne oli melko hankalat tehdä, koska struktuurimassapäällystys on kovin epätasainen. Tuli kuitenkin ihan hyviä ukkoja.

Tein näitä yhdessä lasten kanssa, joten osittain antavat omatekemää. Mukaan opeille lähtee myös pienet suklaalevyt. Vähän on turha lahja tällä kertaa, mutta tänä vuonna ei vaan aika, tahto, ideat riittäneet parempaan.***
Viime päivinä olen toiminut lahjanviejätonttuna Tyynen kanssa muutamassa paikassa. On ollut tosi kiva, kun on saanut rauhassa käydä jättämässä joulutervehdyksen ja päässyt kahvittelemaan ja glögittelemään. Eikä ole ollut mikään pikainen eteisessä käyty pyrähdys. Meilläkin on oven ripa käynyt tasaisesti ja koululaisella on ollut kaverisynttäreitä. Vilkas viikko. Onneksi harrastukset ovat jo jääneet joululomalle. Edelleen on kuitenkin lahjoja antamatta, mikä on hyvä, sillä melkein kaikki on vielä paketoimatta. Ja itse tehtävät lahjat ovat erittäin vaiheessa. Huokaus. Tämä päiväkään ei tuo helpotusta lahjanvalmistukseen, kun on suunnitteilla lähteä käymään muutamassa joulutapahtumassa. Ja siinähän se päivä sitten meneekin.

2 kommenttia:

  1. Joululahjat on meillä vielä vaiheessa - leivonnaisia on, tervetuloa maistelemaan. Meidän tonttu kulkee vasta jouluaattona tai aatonaattoan.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)