sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21 - kuusenalusmatto

Eilen tuotiin kuusi sisälle ja koristeltiin se. Ja kuusen alle laitettiin kuusenalusmatto. Oikeastaan inhoan sitä mattoa ja ennen kuin perin sen, en koskaan pitänyt minkäänlaista mattoa kuusen alla. En vain tykkää. Tämäkin on sellainen juuttikankainen lörppö ja ruma. Mutta koska se on ainoa peritty joulu'koriste' niin tunnesyistä en vain pysty heittämään sitä pois. Mutta ihan pikkuisen tuunasin sitä omalle silmälle sopivammaksi.

Piirsin matossa jo olevista tontuista sabluunat ja kangasvärillä tuputtelin maton punaisten tonttujen päälle valkoista maalia ja kimalletta. Painoin mattoon myös pieniä pyöreitä valkoisia palloja.

Nyt matto on aavistuksen verran parempi. En pidä siitä edelleenkään. En vaivautunut edes silittämään sitä, sillä lörppö juutti on rypyssä muutenkin koko ajan. Puhumattakaan siitä, että kissat villiintyvät kuusesta ja suuremman osan ajasta matton on kasassa ja mytyssä. Niin on tälläkin hetkellä. Kuusta ne eivät kuitenkaan saaneet vielä viime yönä kaadettua.

Pahoittelen huonoja ja rakeisia kuvia. Mutta idea kuitenkin selviää.4 kommenttia:

 1. Sait tuon kivan näköiseksi - valkeaksi nuo kuviot !
  Meilläkin on kuusenalusmatto, jonka tarkoitusta en kyllä ymmärrä, kun enää ei ole eläviä kynttilöitä talia tiputtamassa. Paljon helpompi neulaset on imuroida paljaalta lattialta, mutta perintö, mikä perintö täälläkin miehen puolelta tullut...
  Tonttuakaan emme nähneet tänään, vain jälkiä oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perintökalleudet :D

   Joo, kolme tonttua oli liikkeellä. Osattiin valita näköjään taas kerran tonttuiluaika vähän pieleen. Mutta päästiin sentään laskemaan parit hyvät mäet rattikelkoilla :)

   Poista
 2. Minullakin jäi kuusenalusmatto silittämättä kun tuli kiire saada se kuusen alle. Virkaansa en ihan ymmärrä, mutta siellä se on joka vuosi. Minusta tuosta sun matosta tuli kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo matto on tosiaan koko ajan mytyssä, joten turhaa työtä se silittäminen. Kissat juoksee ihan koko ajan ympärillä. Ja kiitos, matto näyttää nyt raikkaammalta :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)