keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Puutarhan ruskaa

Eilen ihanassa auringonpaisteisessa säässä ei voinut kuin huokailla oman puutarhan ruskavärityksen parissa. Aroniat, mongolianvaahterat, angervot, vaahterat, kiiltotuhkapensaat, pähkinäpensas, orapihlajat, monet perennat, villiviini, pilvikirsikat ja mitä kaikkea. Keltaista, oranssia, punaista. Ja tämä kaikki tapahtunut ihan parissa päivässä. Tänään ei aurinko juuri paistanut ja nyt illalla sataa jo kunnolla. Toivottavasti aurinkoisia päiviä on vielä tulossa, että väriloistosta pääsee nauttimaan ihan siellä puutarhassa.



Katsura.



Hostat on jotenkin tosi kivan näköisiä, kun ne on keltaisia ja lakastuneita.



Idänorapihlajan kaikki lehdet ovat kaksivärisiä.



Koreanperhosvaahtera.



Mongolianvaahtera, pähkinäpensas ja kiiltotuhkapensas.



Perhoangervo on vielä kellertävä, kohta oranssinpunainen.



Villiviini tuijassa.



Etupihan aroniat ovat vasta värittymässä, takapihan aroniat ovat jo kirkuvan punaiset.



Tiesittekö, että Lahteen on tullut taas Tiimari? Vahingossa huomasin, kun olin kaupungilla. Ei se kuulemma vielä kovin pitkään ole siinä ollut, muutaman viikon. No, sieltä löytyi jo vuosia etsinnässä olleita pihatonttuja. Olen yrittänyt löytää tarpeeksi rumaa tonttua ja nyt onnisti. Ja koska kahdella eurolla sai kaksi, ostin tonttuja myös kaksi.



Kultatyräkki ja kataja.



Talon takana näkyy kaikkein kaunein ruskassa oleva puu eli pilvikirsikka. Siinä hehkuu kaikki mahdolliset ruskan sävyt yhtäaikaa.



Päivänliljojen keltaisia lehtiä, takana koivuangervo.



Syyshortensia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa :)