tiistai 11. lokakuuta 2016

Puhalluskoristeiset kahvikupit

Aloitin reilu vuosi sitten tosissaan keräämään Arabian vanhoja puhalluskoristeisia kahvikuppeja. Siis sillä tavalla tosissaan, että aloin ostamaan niitä myös satunnaisten kirpputorilöytöjen lisäksi nettikirppareilta, jossa tarjontaa on ihan toisella lailla, kuin paikallisilla kirpputoreilla.

Tavoitteeksi otin 50 kuppiparia mahdollisiin tuleviin lasten valmistujaisiin tai muihin isompiin kemuihin. Eli keräilyaikaa olisi vielä useita vuosia. Värit päätin rajata ensin keltaiseen ja turkoosiin, sittemmin lisäsin listalle vihreät ja ruskeat. Oikeastaan ainoa väri, joka jäi ulkopuolelle on tumma sininen.

 


Koska olen kovin laiska laskemaan asioita, tuli ostettua kuppeja jo yli tarpeen. Viimeisen laskennan mukaan niitä oli 57. Silloin päätin, että kuuteenkymmeneen asti kerään, sitten lopetan.

Tänä aamuna odotti kuistilla yllätys. Sillä välin kun saatoin Tyynen eskariin, oli rappusille ilmestynyt laatikko, jossa luki Ystävälle. Katsoin sitä ja ajattelin, että mitäs tämä on. Yleensä kuistilta löytyy yllätyksenä toisenlaisia asioita - omenoita, mustikoita, hillopurkkeja, kukan juurakoita ja kaikkea sellaista. Hyviä yllätyksiä nekin. Nyt laatikko piti sisällään viisi puhalluskuvioista kuppia. Kaksi keltaista Pop-kuppia ja kolme Mollaa. Olihan kyllä iloinen yllätys. Suuret kiitokset Katja. Taas kerran.Kaikki 61 kuppia, jotka minulla nyt on, ovat käyttökelpoisia. Jotain valmistuksessa tullutta röpöä, värien leviämistä ja kupin pohjarenkaan rikkoja niissä saattaa olla ja muutamassa pientä krakeloitumaa, mutta nämä ovat sellaisia vikoja, jotka eivät kahvin hörppimistä haittaa. Joissakin satseissa, joita olen ostanut, on tullut mukana risojakin kuppeja. Sellaisia, joiden reunassa on selvä rikko. Puuttuu pala tai iso hiushalkeama. Ne kupit olen ottanut toisaalle käyttöön. Jokunen on askartelukaapissa tavaransäilytyksessä tai vesivärimukina, puutarhaan olen myös vienyt jonkun ja parista on askarreltu kynttilänjalka. Ja nyt viimeiseen täydellisen väriseen turkoosiin Mollaan, jossa on pieni reunarikko, aion istuttaa kaktuksen. Eli risatkaan kupit eivät ole roskistavaraa.Tänään innostuin silittelemään näitä aarteita. Koska keräystavoite on nyt saavutettu, pitää keksiä jotain uutta. Erilaisia kuppeja on 38 ja mietinkin sitä, pitäisikö nyt ottaa tavoitteeksi 50 erilaista kuppia. Ainakin noiden joukkoon olisi kiva saada punaisia ja vaaleanpunaisia kuppeja. Jos vaikka sellaisia seuraavaksi. Puhalluskoristeisia punasävyisiä ei ole, joten sitten jotain muuta. Eiköhän ne ihan hyvin joukkoon sulautuisi, ei nämäkään kaikki puhalluskoristeisia ole. Toisaalta pullalautasia pitäisi myös hankkia kaveriksi. Ennestään jo jotain sopivia on, mutta lisää on saatava. Onneksi on vielä monta vuotta aikaa suunnitella ja hankkia.


  

4 kommenttia:

 1. Aika mahtava kokoelma! Osa noista ruskeista ja vihreistä on minulle ihan tuntemattomia, en ole tainnut koskaan nähdä livenä. Kiva kun kupit kelpasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näillä saa jo kahvikekkerit järjestettyä :D Ja kiitos vielä kerran - olen vieläkin ihan innoissani siitä yllätyksestä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ja ne on kyllä ihastuttavia. Vähän jo katselin yhdellä nettikirppiksellä punasydämistä arabian kuppia, mutta siitä oli tarjottu jo 25 euroa ja se menee minun budjetin yli, joten sinne saa jäädä. Ehkä jostain löydän punakuvioisia vähän huokeammalla.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)