tiistai 30. toukokuuta 2017

Käsityöpussi

Ompelin taas uuden käsityöpussin kesken olevalle neuleelle. Pusseja on ollut kolme ja kesken olevia neuleita on enemmän, joten on kiva, että useammalle löytyy oma. Ettei aina tarvitse tyhjentää sitä yhtä ja vaihtaa sisältöä, jos haluaakin jonkun muun kesken olevan mukaan.Tässä on vähän jonkinlaista suuntaa antavaa ohjetta. Olen aikaisemminkin todennut, että ohjeiden kirjoittaminen ei ole minun laji, joten jos innostut vastaavanlaista tekemään ja ohjeessa on jotain outoa, kysy rohkeasti. Neuvon mielelläni.

Ensin kankaasta leikataan viisi samankokoista palaa. Tässä pussissa palat ovat kooltaan 20 x 20 cm. Olen tehnyt pusseja, joiden koko on välillä 10 x 10 - 30 x 30. Pussin hihnapalat ovat kokoa 11 x 35 ja 11 x 20. Suunnilleen.

Vuorikankaasta (joka toki voi olla samaa kangasta kuin päällinenkin, itse tykkään tehdä toisella värillä sisäosan) leikataan samat 5 kpl 20 x 20 paloja. Silitä hihnapalat ja ompele.Ompele neljä pussin palaa sivuista yhteen. Sen jälkeen ompele pohja kiinni. Tee samoin vuorikappaleille. Tarvittaessa käytä nuppineuloja tai harsi. Aseta valmistuneet kuution muotoiset palat sisäkkäin nurjat puolet vastakkain.

Käännä yläreunasta vuorikankaan ja päälliskankaan reunat nurjalle puolelle, silitä ja kiinnitä kappaleet toisiinsa nuppineuloilla. Aseta hihnat vastakkaisille puolille päälliskankaan ja vuorikankaan väliin. Ompele reuna.Niille sivuille, johon ei tule hihnoja, voit tehdä haluamasi kiinnityksen. Tai olla tekemättä. Esim. toiselle puolelle voi tehdä napinreiän ja vastakkaiselle puolelle ommella sisäpuolelle napin. Tässä käytän kiinnityksenä ystävältä saatua virkattua kukkaa, joka on kiinnitetty hakaneulaan.Laita keskeneräinen neule pussiin, pujota isompi hihna pienemmän läpi ja ota pussi matkaan mukaan.

10 kommenttia:

 1. Onpas hauska projektipussi! (: Itse en omista yhtään. Pitäis ehkä tehdä asialle jotain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä käteviä matkalla. Ei hölsky pelkkä neule repun pohjalla, kun on vähän suojaa ympärillä.

   Poista
 2. Hyvä idea käsityöpussin mallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyväksi todettu. Ja vielä helppo tehdäkin ☺

   Poista
 3. Kiva pussukka ja kivan kuosin olet löytänyt. Pirteän näköinen kuin kantajansakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Tämä on vanhasta lasten pussilakanasta tehty. Taitaa olla 70-80-luvun kangasta, tosi paksua.

   Poista
 4. Hieno pussi ja tuo kangas on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kangas on tosiaan ihana ja näin Peppi-fanina olen iloinen, että sellaista löytyi. Vielä sitä jäi jäljelle eli jotain muutakin saa väsättyä.

   Poista
 5. Hyvä ohje. Voiisn vaikka osata tehdä tuon ohjeen mukaan. En vain varmaan saa tehdyksi...
  Kiva Peppi-kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ohjeesta jotain ymmärtää. On kyllä tosi nopea tehdä, kun vain saa aloitettua.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)