perjantai 26. toukokuuta 2017

Neulekuvahaasteen kuvia


Edit. Apua! Tänne tuli kamalan isot välit, koettakaa kestää. Muokkaan nätimmäksi kun menen isommalle koneelle.
--------------------
Ja nyt kun oon käynyt isolla koneella, täähän oli ihan sekaisin koko postaus. Järkyttävän näköistä. En kyllä enää koskaan tee mitään kännykällä.

Eväät.
Retkeiltiin äitienpäivänä Suomenlinnaan. Eväät ja neule oli mukana, mutta evästauolla keskityin syömiseen. Neuloin ainoastaan automatkoilla.
Apuväline.
Kaikista mahdollisista neulomista helpottavista apuvälineistä eniten käytössä on sakset. Toki apuvälinepussista löytyy vaikka mitä pientä apulaista. Muutaman kerran messuilla tai lankakaupassa olen kuullut joidenkin naisten ylimielisesti naurahtelevan apuvälinetelineen luona. Mutta kyllä moni neulomisen pikku juttu on helpomoaa kun on kunnon välineet. Suosittelen kokeilemaan.
Näin neulon.
Melkein joka aamu aamukahvipöydässä tai vähintäänkin heti sen jälkeen tai illalla telkkaa katsellessa. Näin useimmiten. Ja lisäksi lukuisissa muissa eri tilanteissa.
Neulepinta.
Minulla on kovin epätasainen neulekäsiala. Löysä ja ruma. Johtuen varmaan aika pitkälti kömpelöistä ja tunnottomista sormista sekä olemattomasta oikean käden puristusvoimasta. Onneksi pesu tasoittaa epätasaisuudet.
Lankavarasto.
Kuvasin sen lankavaraston, joka lähti mukaani Türin retkelle. Eli raitasukkalangat.
Kahvi ja neule.
Aamukahvi ja kesäsukka.
Virkkaus.
Puhelimelle valmistui virkaten kesämekko puuvillalangasta.

Lankavaraston helmi.
Ajattelin, että tämä on neulekuvahaasteen vaikein, koska lankavarastossa on vain tavallista lankaa eikä yhtään mitään erityisen hienoa. Mutta ehkä se helmi on tämä hyvin marinoitunut noin kymmenen vuotta sitten ostettu sukkalanka, jota en meinaa millään raaskia neuloa, kun pelkään epäonnistuvani ja pilaavani nätin langan.
Knitting in public.
Tätä tapahtuu sen verran usein, että ei ollut edes sattumaa, että julkineuloin just haastepäivänä. Tässä lasten kanssa Launeen perhepuistossa, jossa minulla oli toki toisenkin harrastuksen puuhaa, ettei tarvinut koko ajan paikallaan jököttää.Kirja.
Neulekirjoja ei mitään isoa varastoa ole kertynyt, muutama kyllä. Tärkein neulekirja on kuitenkin neulevihkoni, jonne muistaessani kirjaan meneillään olevien neulomusten tietoja. Näidenkin sukkien kohdalla lankamerkkiä tähdellisempi tieto olisi ollut tarkempi aloituksen kuvaus. Aloitin toisen sukan ehkä samalla tavalla kuin ensimmäisen, ei se ainakaan kovin erilaiselta näytä.
Inhokkiväri.
Tämä oli kuitenkin se vaikein kuvattava, koska sellaista ei oikeastaan ole. Kaikki värit käyvät johonkin. Musta on neuleinhokkiväri tavallaan, koska se on niin hankala neulottava. Beigeä väriä ei lankavarastosta löytynyt yhtään kerää. Ehkä se inhokki on sitten beige.
Kynsilakka.
Lakattujen kynsien kuivumista odotellessa.4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia jälleen! (: Noista raitasukista tulee ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Oon kyllä itekin tosi innoissani noista sukista. Ne otin tähän valoluvahaasteeseen sillä ajatuksella, että ne kulkee mukana koko haasteen ajan ja olisi valmiit sitten vika päivä. Jännäksi menee ehtiikö.

   Poista
 2. Kiva haaste taisi olla, ainakin tekstistä ja sukkakuvista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste on ollut, vielä yksi kuva jäljellä ja yksi väliin jäänyt kuva on myös laitettava.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)