maanantai 1. helmikuuta 2016

Lasten isoja villasukkia

Vaikka se Tyynen kadonnut villasukka löytyi tytön omien talvihousujen lahkeesta, tein silti toisetkin sukat. Vähän isommat, että mahtuvat myös ensi talvena. Olin jo koululaiselle neulonut sukat sitä ennen, nekin hiukka isot ja samasta syystä. Kasvunvaraa. Nyt on kummallakin uudet sukat ja taisivat olla melkoisen mieleiset.Kuusivuotiaan reilut sukat on tehty kolmosen puikoilla Regia Fjord -sukkalangasta, jota olen hillonnut laatikossa, kun en ole raaskinut käyttää. No nyt se on korkattu, enkä ymmärrä, miksen ole neulonut sitä jo aiemmin. Sukassa on silmukoita 48 ja lankaa kului 60 g.

Tokaluokkalaisen reilut sukat on neulottu seiskaveikalla ja puikoilla 3.5. Lanka on liian paksua lapsen sukkaan, mutta koska löysin lankalaatikosta valmiin resorin, päätin hyödyntää sen ja siksi tein tästä langasta. En kyllä muista mitä ja miksi olen sellaisen joskus aloittanut, mutta ei sen niin väliä, nopeutui näiden sukkien neulominen yhden varren verran. Silmukoita sukassa on 44 ja lankaa kului 80 g. Kuviot on kettukarkkisukkaohjeesta, mutta koska en itse tykkää kelta-punaisesta, tein harmaa-mustat. Kettukuviot näkyy tuostakin ja poika tykkäsi.

Lasten sukkiin en tee vahvistettua kantapäätä koska a. se on aivan liian paksu b. se on ruma, koska se on paksu c. ei ne sukat ehdi kulumaan koska ovat käytössä niin vähän kun se jalka kasvaa ja d. jos ne kuluva, ne kuluvat varpaista eivätkä kantapäästä.

Näistä tuli hyvät tavissukat lapsille. Kumpikin lapsi leikkasi uusien sukkien kunniaksi varpaankynnet, etteivät ainakaan nämä sukat mene heti sieltä vapaista rikki.

2 kommenttia:

  1. Ahkeruutta taas. Ja kivoja sukkia. Kettukuviot koukuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä sukkia näköjään pitää olla, kun aina suurin osa on jossakin kadoksissa. Tänään kyllä löytyi kahdet saappaista :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)