sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isänpäiväksi itsetehtyä

Tänä vuonna kaikki isänpäivälahjonta oli itsetehtyä. Lasten kotona, koulussa, eskarissa ja harrastuksissa tekemiä juttuja. Parkkikiekko, kortti, lumihiutaleita ja avaimenperä. Minä neuloin sukat, ompelin tyynyn ja leivoin kakun.

Tuikitavalliset tavissukat seiskaveikasta. Mitä näistä nyt enempää. Lanka läikittyi minusta pikkuisen rumasti valmiiseen sukkaan. Kerällä näytti paljon paremmalta. Mutta sukkien saaja tykkäsi ja sehän riittää.

Olen luopunut sukissa vahvistetun kantapään tekemisestä kahdestakin syystä. Ensinnäkin minusta se on ruma, paksu, tönkkö ja hankala. (No siis oliko tuossa jo neljä syytä.) Toiseksi meidän perheessä kenenkään sukat eivät kulu sieltä, missä se vahvistettu neule on, vaan ihan muista kohdista. Ehkäpä niin käy näillekin.

Toisesta lahjapaketista paljastui pieni sohvatyyny. Meillä on sohvalla yksi pieni tyyny, jonka käytöstä tulee lähes joka kerta kinaa, kun melkein kaikki sen haluavat telkkaa katsellessa. Nyt sai mies oman pikkutyynyn, joten enää siitä toisesta tyynystä kiistelee kaksi.

70 - 80-luvulla oli näitä valmiita kankaalle painettuja kuvia, joissa oli etupuoli ja takapuoli ja joista pystyi ompelemaan nallet, kissat, koirat ja näköjään autotkin. Kun olin pieni, äiti ompeli minulle nallen vastaavanlaisesta palasta.

Ostin jo kesällä fb-kirpputorilta tämän autokankaan. Siinä oli tahra ja muutenkin olisin pessyt sen 60 asteessa. Koska se oli kirpputoriostos ja koska kutistan kaikki kankaat pesemällä. Tahra lähti, mutta niin lähti painatuksesta myös väriä. Ja tuli pesuraitoja. Eipä se haittaa, sopii meidän tyyliin, mutta hämmästyin kovasti, koska nämä vanhat kankaat ovat tähän mennessä hyvin kestäneet kuumempaakin pesua haalistumatta ja ilman raidoittumista.
Ja koska kangas oli ostettu isänpäivää ajatellen jo hyvissä ajoin kesällä, ei tullut kuin vähän kiire tämän kanssa. Pesin perjantaina, silitin, ompelin ja täytin lauantaina sillä aikaa kun mies vei Tyynen tanssiesityksen kenraaliharjoituksiin. Eilen illalla, kun muu perhe oli saunassa, ompelin täyttöaukon käsin ja paketoin. Ajoissa. Sukat muuten päättelin jo perjantaina eli ne eivät jääneet viime tippaan.6 kommenttia:

 1. Kiva autotyyny. Tuollaista en edes muista, ne nallet ja mollat kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sopivasti kupla :) Se nalle meillä jo olikin, niihin aika usein törmää kirpparilla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on :) Ja taas olis kaikki halunnut just sen.

   Poista
 3. Itsetehtynä parasta ja sopivan tarpeellista.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)