sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Virkatut valopallot

Vihoinkin sain aikaiseksi virkata valopallot. Nämä olivat suuri hitti pari vuotta sitten ja kirjoitin jo silloin  to do -listalle valopallot. Vaan eipä tullut virkattua. Koska. Aina oli jotain muuta kesken. En löytänyt sopivaa ja kivaa ohjetta. En muistanut. Viime joulun alla jälleen virkkausryhmät täyttyivät näistä. Silloinkaan en tehnyt. Tänä vuonna näitä taisi osua silmiin eniten ikinä. Ja tänä vuonna minäkin nämä tein.Törmäsin jollain venäläisellä nettisaitilla ohjeeseen, jossa pallo valmistuu yhdestä osasta ja se virkataan suoraan palloksi. Ei siis tylsää ja minun käsialalla rumaa yhdistämistä. Omista varastoista löytyi sopivat langatkin.

Kaavion oppi ulkoa heti ekan pallon jälkeen, mutta piirsin sen muistiin mahdollista myöhempää omaa tai jonkun muun tarvetta varten.Koska olin päättänyt tehdä pallot niistä langoista mitä on, kävi niin, että sopivista väreistä osa oli merseroitua puuvillaa ja osa ei. Merseroidulla langalla aloitin myöhemmin yhtä palloa ja totesin, että ei sovi joukkoon. Onneksi  muita lankoja oli vielä mistä valita, värit eivät ehkä olleet sellaisia, joita olisin halunnut. Tosin sopivia nämäkin eikä yhtään pahalta näytä.

Oranssin langan kanssa kävi vaan niin, että se loppui kesken. Onneksi olin samalla langalla tehnyt aiemmin tänä vuonna tiskirätin, joka ei vielä ollut käytössä. Ei muuta kuin tiskirätti purkuun ja siitä sain virkattua viimeisen pallon.Kun pallot oli virkattu, päättelin ne (tietysti) ja sen jälkeen kastelin ne vesi-liimaseoksessa. Liimana oli erikeepperiä ja seoksen suhde oli noin puolet ja puolet. Sen jälkeen puhalsin sisälle ilmapallon ja ripustin kuivumaan.Hyvin sujui 16 pallon kanssa. Neljästä ilmapallosta tyhjeni ilmat. Onneksi en ollut hävittänyt jäljelle jäänyttä liimaseosta, mutta ilmapallokaupassa piti käydä. Taaskaan ei kaikissa palloissa pysynyt ilma, kaksi tyhjeni. En kyllä ymmärrä, miten voin muutaman pallon sitoa niin erilailla ja huonosti, vai vaikuttiko kuuma kuivatuspaikka (takan vieressä) asiaan. Kahdestakin vielä jouduin yhden pallon puhaltamaan. Viimeisen pallon kuivumista en enää malttanut odottaa, vaan kiinnitin muut pallot jo valonauhaan.


 
Pallot sidoin ledvaloihin kiinni siimalla. Olipa vaikea löytää kaupasta ledvaloja, joissa on vain 20 valoa. Olenkin ostanut varastoon nyt parit valot myöhempää askartelutarvetta varten.

Valopallot onnistuivat yli odotusten ja tykkään näistä ihan hurjasti. Näistä tuli heittämällä omat suosikkivalot.


13 kommenttia:

 1. Oijoijoiii! Nämä on mielettömän kaunokaiset ♥

  VastaaPoista
 2. Hienot, ei voi muuta sanoa! Ja samalla jaksan ihastella kärsivällisyyttä tehdä valopallot itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä tulivat kyllä ihan nopsaan sitten kun vauhtiin pääsi.

   Poista
 3. Aivan ihanat valopallot! (: Tosi kivannäköiset. En ole vielä näin söpöihin törmännytkään.

  VastaaPoista
 4. Hienot valopalleroiset ja väritkin kohillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Melkein kaikki valopallot, mihin olen törmännyt, ovat valkoisia. Poikkeuksiakin sentään löytyy.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)