keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Seeprat

Annoin elokuussa kummipojalle osana synttärilahjaa neulelahjakortin. Eli korttiin sai kirjata, haluaako sukat vai lapaset, minkä väriset, tuleeko raitaa, ruutua, kuvioita, palmikkoa vai mitä. Toimitusajaksi laiton tämän vuoden loppuun. Sain lapaset valmiiksi ja ne on jo annettu eteenpäin, vaikka vuotta on jäljellä vielä kaksi kuukautta. Olin kerrankin ajoissa.

Toive oli helppo toteuttaa. Musta-valkoraidalliset lapaset.On niissä myös peukalot. Seeprat on tehty nelosen puikoilla. Valkoinen lanka taitaa olla seiskaveikkaa ja musta Mor Aase Norskull -lankaa, täyttä villaa, kuitenkin konepestävää lankaa kumpikin. Toivottavasti menevät nopeasti pesuun, en ole oikein tyytyväinen neulejälkeen ja pesu tasoittaa sitä kummasti. Lankaa näihin kului puntarin mukaan 70 grammaa. Musta 50 gramman kerä meni melkein kokonaan ja luulen, että valkoistakin kului enemmän kuin 20 grammaa, vaikkei sitä ihan yhtä paljon noihin mennyt kuin mustaa. Luulen, että puntari näyttää 10 - 20 grammaa liian vähän painoa. No, minulle sillä ei ole merkitystä, koska en tee mitään noilla gramman tarkkuuksilla, mutta tuumin vaan, että voin ainakin tuonne kesäyöstä jouluyöhön tulevissa neuleissa vähän miettiä sitä, minne suuntaan pyöristän ne painot, jos ovat just siinä 50 gramman rajan kieppeillä.Minua ei ole koskaan häirinnyt raidallisten neuleiden resorissa nurjan neuloksen värien rajakohdassa niiden epätasaisuus. Nyt kuitenkin ajattelin, että teen siistit resorit, koska musta ja valkoinen ovat niin toisistaan poikkeavat värit. Eli 2o 2n resorissa tein aina värin vaihtuessa ekan kerroksen pelkkää oikeaa. Tulee tosi siisti väriraja eikä se tuon resorin toimivuuteen vaikuta tai edes sieltä näy mitenkään.

Pitkään olen myös käyttänyt näissä itse raidoitetuissa raidoissa sitä, että värin vaihtuessa neulon toisella kerroksella siten, että nostan aina ensimmäisen silmukan. Tulee siistit värinvaihtumisrajat ilman sitä ikävän näköistä porrasta.

Pieniä toimivia niksejä raidallisiin neuleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa :)