keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Keskeneräisiä käsitöitä

Se on nyt se aika vuodesta kun keskeneräisiä käsitöitä on jokunen ja jokainen keskeneräinen pitää saada valmiiksi samaan eräpäivään mennessä. Keskeneräisten pino sen kun kasvaa, mitään en ole saanut pitkään aikaan valmiiksi. Moni on melkein valmis, viimeistelyt nyt jumittavat. Kamalaa kun tuohon pienelle sovapöydälle ei mahdu kohta karkkikuppiakaan, kun keskeneräisiä käsitöitä on niin paljon.



Parit sukat on tulossa lahjaksi, toiset jo valmiina, toiset vaiheessa. Ihanaa Opal Reiselust -lankaa on kiva neuloa. Sukat ovat iltaneulomista telkan äärellä ja nyt on monena iltana se uni tullut ennen kuin olen ehtinyt edes telkkaa avata. Onneksi yksi sukka on jo valmis ja toinenkin ehkä tänään. Tosin ei ole tarkoitus telkkaa katsella, vaan tänään olisi illalla tarjolla kässätapaaminen. Viimeksi siellä taisi vierähtää lähemmäs seitsemän tuntia ja jos vähän sinne päin menee tänäänkin, sukka on tämän vuorokauden puolella valmis.



Sukkien lisäksi on valmistumassa pari tiskirättiä. Tällä kertaa virkaten ja ihan vain siksi, kun olen löytänyt netin syövereistä pari kivaa tiskirättiohjetta.



Metsäretkisukkien yhteisneulonnan sivutuotteena tuli syyskuussa (vai lokakuussako se oli?) ohje lapasista, joita innostuin neulomaan. Neulottu on, mutta viimeistelyt kesken. Tai no melkein kesken, toinen lapanen vain kesken.



Koska toinen lapsi pyysi noita sukkia lahjaksi, niin ajattelin tasapuolisuuden vuoksi neuloa toisellekin jotain. Koska virkkaaminen on nopeampaa ja tämä aika kuluu, otin koukulle huivin. Hauska pääkallohuivi ehkäpä ehtii valmistua ennen aattoa. Jännäksi menee.



Näiden lisäksi alkaa joulukalenterisukkien neulominen varmaankin joulukuun alussa. Kirjoneulesukat jätän tälläkin kertaa väliin ja samasta syystä kuin nuo Metsäretketkin - 7veljestä on ihan liian paksua pitkiin kirjoneulesukkiin minusta. Mutta siellä taitaa olla nyt vaihtoehtona palmikko-pitsineulesukka, jonka meinasin ottaa puikoille.

Kesken olisi vielä Kalevala CAL -peittokin. Palaset ovat kaikki valmiina, mutta yhdistäminen on jäänyt. Paljon muutakin tekemistä, mutta ajattelin viimeistään joulupyhinä ottaa peiton valmistamisen työn alle.

7 kommenttia:

  1. Kiirettä pitelee itse kullakin. :) Miten se aina meneekin niin? Tuota sinun peittoa odotan innolla, on niin herkullisen värisiä paloja ollut näytillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukuu on kyllä niin täynnä kaikkea - juhlaa, kaverisynttäreitä, kavereita ja vaikka mitä.

      Itekin olisin halunnut peiton mahdollisimman pian valmiiksi, mutta nyt on pakko tehdä muuta tässä välissä. Se vie kuitenkin aika paljon aikaa kun en ole mitenkään nopea.

      Poista
  2. Kauniita käsitöitä! Niin herkullisia värejä! Minä en tänä vuonna neulo joilulahjaksi mitään. Jotenkin tämä lähestyvä joulu yllätti neulojan. Kesken on villasukat tytölle jostain sateenkaarikimallelankaihanuudesta, jonka ostin Kätevä-messuilta sekä huivi Novitan Hyrrästä.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) En minäkään ole joka vuosi neulonut, aina ei ehdi, kun en ole mitenkään nopea. Joululahjojen neulominen pitäisi aloittaa jo tammikuussa :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)